VallDolina Cava Brut Nature Reserva kraakhelder, lichtgoud van kleur met ragfijne bubbels. Mooi zuiver en open in de neus met een breed scala aan aroma’s. Zacht fruit zoals appel, peer en abrikoos, een hint bloemen en een vleugje vanille, toast en brioche dankzij 24 maanden lagering in de fles.

Strakdroog en knapperig met een aangenaam zachte mousse en smaken van rijp zacht fruit, ananas, grapefruit een snufje witte peper en een prachtige mineraliteit. Culinaire top Cava uit Alt Penedès. 35% Xarel-lo, 30% Macabeo, 25% Parellada, 10% Chardonnay. 11,5% alc. Heerlijk als aperitief, bij charcuterie, witvis, schaal- en schelpdieren en wit vlees. 

VallDolina Cava Brut Nature Reserva 

De wijngaarden van VallDolina liggen in Alt Penedès aan de uitlopers van het Massif del Garraf. Dit is het meest koele gedeelte van de regio, waar wijngaarden op een hoogte van 500 en 800 meter zijn aangeplant. Dit afgebakende geografische gebied profiteert van 300 zondagen per jaar, een Mediterraans klimaat met een hete, droge zomer en milde, regenachtige winter.

De vallei Dollina wordt bovendien gevormd door kalkrijke bodems. Kortom, ideale omstandigheden voor hoge kwaliteitsdruiven. Hier worden de beste Cava’s van de regio geproduceerd.

De Middellandse zee, waar de wijngaarden op een steenworp afstand vandaan liggen, brengt vocht met zich mee. Gelukkig is daar de verkoelende zeebries ‘La Marinada’. Deze zorgt voor een snelle verdamping van vocht, wat erg belangrijk is voor de gezondheid van de druiven. 

Valldolina Cava

Met de komst van Raimon Badell i Rosés heeft het wijnhuis een enorme kwaliteitsslag gemaakt. Deze bevlogen wijnmaker heeft in diverse landen als wijnmaker gewerkt om zo zijn kennis te verreiken. Hij is zich ten volle bewust dat de druiven zorgen voor de kwaliteit. Daarom behandelt hij ze met respect voor de natuur.

Sinds 1998 wordt 11 hectare van de wijngaard biologisch verbouwd waarbij de druiven zijn aangeplant op de meest geschikte percelen rondom het Massif del Garraf. De druiven zijn puur natuur en onderstrepen de kwaliteit van het terroir.