Reserve du Champs des Nummes Chardonnay Limoux krachtig vitaal goudgeel. Intens van geur met rokerig citrusfruit, bloesem, gele pruim en vanille. Breed en volrijp van smaak met perzik, citrus, ananas, verse roomboter, een hazelnootje en mooi gedoseerd eikenhout. Met het geconcentreerde fruit van 56 jaar oude stokken en de frisheid van hooggelegen wijngaarden (400-450 meter) aan de voet van de Pyrenëeen. Krachtige, brede Limoux Chardonnay in de stijl van een Pouilly-Fuissé uit een rijk jaar.

Vergist en daarna 8 maanden gerijpt op Franse eiken barriques (20% nieuw). Volledig met de hand geoogst, rendement slechts 30-40 hl/ha. 100% Chardonnay. 13,5% alc. Lekker bij (gerookte) zalm, coquilles, kip in roomsaus en pasta carbonara. 

Reserve du Champs des Nummes Chardonnay Limoux

De AOP Limoux ligt ten zuiden van Carcassonne en hanteert Frankrijks strengste  productievoorschriften. Alle druiven worden met de hand geplukt en zowel de fermentatie als de rijping van de wijn gebeurt verplicht in eiken vaten.

Deze Cuvée Réserve Champs de Nummus werd in lijn met deze strikte voorschriften gevinifieerd in de kelders van Les Domaines Auriol en dankt haar naam aan de versteende ronde slakken (nummus) die talrijk aanwezig zijn in de kalkrijke bodem. Met als resultaat een complexe Chardonnay in de stijl van een Pouilly-Fuissé uit een rijk jaar.