Feuillat-Juillot Montagny 1er Cru Blanc AC geuren van citroen, noten, bloemen en vanille stuiven werkelijk uit het glas. Rijke en volle smaaksensatie van citrusvruchten, grapefruit en een lichte mineraal. Een wijn die goed in balans is met een frisse zuurgraad. Lange intense en volle afdronk.

De wijn is op een elegante manier rijk en vol en daarbij hebben de diverse aroma's een perfect samenspel, waardoor ze elkaar niet overheersen.

Premier Cru 

Het unieke aan deze cuvée is dat deze ook nog eens is gemaakt van druiven uit verschillende Premier Cru percelen waar oeroude wijnstokken staan aangeplant. Een prachtig Bourgogne pronkstuk die in 2017 ook nog eens is beloond met een welverdiende gouden medaille door Gilbert & Gaillard.

Domaine Feuillat-Juillot

Deze prachtige Domaine is ontstaan in 1989. Destijds was het in de gezamenlijke handen van Maurice Betrand en Françoise Juillot. Tegenwoordig is het domein in handen van Françoise Feuillat-Juillot (foto), de dochter van Maurice Betrand, een bekende wijnboer uit Mercurey. Als jong meisje observeerde en leerde ze alles over het wijn maken, van de wijngaard tot de wijnbereiding. Na twee jaar de opleiding Oenologie te hebben gevolgd aan de Dijon Universiteit kreeg ze de kans om samen met een wijnboer uit Montagny een partnership aan te gaan.

In 2004, na het overlijden van Maurice Betrand kocht ze het landgoed en veranderde de naam in Feuillat-Juillot Estate. Met haar twee medewerkers maakt zij schitterende complexe en verfijnde kwaliteitswijnen met een geheel eigen stijl.

Cuvee les Grappes D'or

Deze unieke cuvee is gemaakt van vijf verschillende premier cru's. De wijnstokken op deze climat zijn bijzonder oud en dateren uit 1950. De druiven worden hier met veel zorg en passie met de hand geoogst.