La Muela Macabeo, deze witte verrassing uit de Spaanse hoogvlakte is gemaakt van 100% Macebeo, de witte Rioja druif die daar bekend staat als Viura. Qua grip en fruitweelde is deze Muela zelfs beter dan menig witte Rioja.

Blinkend geelgroen, als een stevige Sancerre! Aimabel met exotische snit. Geel fruit, groene pruim en perzik. Heeft een lekker boers kantje in de brede smaak. Rijke witte wijn met grip, body en een fraaie balans tussen fruit, zuur, materie en citrus. Qua diepgang en complexe fruitweelde, beter dan menig Rioja Blanco! 100% Macabeo (Viura). 14% alc. Lekker bij vistapas, wit vlees en paëlla.

La Muela Macabeo

Macabeo staat in de befaamde Spaanse Rioja streek ook bekend onder de naam Viura. Veelvuldig gebruikt voor het maken van Cava, maar La Muela bewijst dat er ook uitstekende stille witte wijnen van Macabeo gemaakt kunnen worden. Hoewel Spanje de thuishaven is van de druif, staat deze ook in het zuiden van Frankrijk aangeplant, namelijk in de Roussillon, Languedoc en het zuiden van de Rhône. 

Calatayud

Het Spaanse Calatayud grenst aan Carineña en Ribera del Duero. 1990 was het jaar dat de wijnstreek officieel de DO-benaming kreeg. Kenmerkend zijn hier de hooggelegen wijngaarden die wel 500 tot 700 meter boven de zeespiegel reiken, enkele wijngaarden zelfs tot 1000 meter. Spaanse rode wijn voert hier de boventoon met druiven zoals Tempranillo, Garnacha en Monastrell (Mourvèdre). Maar er wordt natuurlijk ook witte wijn gemaakt, voornamelijk van Viura/Macabeo en Moscatel.