Castillo de Chiva Blanco Valencia, knisper frisse en licht fruitige Spaanse witte wijn van Castillo de Chiva. Helder strogeel van kleur met lichte groene nuances. De wijn heeft een mooie neus van wit fruit, zoals citrus, limoen, peer en meloen. Volle en zeer frisse smaak met een lichte fruitigheid. De wijn is mooi in balans en heeft een milde afdronk. Deze toegankelijke wijn is gemaakt van Merseguera (50%), Macabeo (40%) en Malvasia (10%).

Valencia


Valencia, het land van sinaasappels en wijn. Strakblauwe luchten, vriendelijk klimaat, de zachte zeebries, ruisende sinaasappelbomen en de hartelijke sfeer. Allemaal kenmerken waar deze Spaanse provincie bekend om staat. De druiven die in dit gebied groeien, zijn hun hele leven in de vakantiestemming. De wijngaarden liggen dan ook in het uiterste oosten van Spanje, onder de warme mediterrane zon en vlakbij de Middellandse Zee.

Merseguera druif


Deze zeldzame witte druif komt men alleen tegen in Spanje en dat voornamelijk in de regio Valencia, Alicante en Jumilla. Deze druif is zeer succesvol in blends, hij geeft een lage zuurgraad af waardoor de wijnen zacht en toegankelijk worden. Daarnaast is het een zeer sterke druif die optimaal kan gedijen in een zeer warm en droog klimaat.

Castillo de Chiva Blanco Valencia D.O. 2013


Druif: Merseguera, Macabeo, Malvasia
Alc: 11,5%
Type: Witte wijn
Wijnhuis: Castillo de Chiva
Wijnstreek: Valencia
Land: Spanje
Jaar: 2013