Montereau Beaudart Chardonnay krachtig fris lichtgeel met groene glans. Rijk en licht exotisch van geur met citrus, peer, perzik en een vleug romig eiken. Mond vullend breed, volrijp en zuiver van smaak met vet romig Chardonnay fruit, veel kracht, een vleugje roomboter en zoet kruidig eiken. Levendig fris zuur zorgt voor de juiste balans.

Rijk glas goed geconcentreerd Chardonnay fruit met Bourgondische allure. Door de vol rijpe oogst 2018 in dezelfde rijke stijl als vorig jaar. 6 maanden gelagerd in eiken vaten. 100% Chardonnay. 13% alc. Lekker bij de borrel, gerookte zalm en vis in botersaus.

Montereau Beaudart Chardonnay

Een bijzondere 100% Chardonnay met het accent op fruit en frisheid en een vleugje toast ter afronding. Chardonnay is een bijzondere en 's werelds meest aangeplante witte druif, omdat hij aantrekkelijke witte wijnen kan voortbrengen in zowel koele, gematigde als in hete klimaten. De stijlen verschillen daarentegen enorm per streek.

Zo heeft Chardonnay in een koel klimaat aroma's van groen fruit en in een heet klimaat aroma's van tropisch fruit. Een typische Chardonnay heeft over het algemeen veel body, een gemiddelde zuurgraad, veel alcohol en een zware en romige textuur, vaak met smaken van meloen. De betere wijnen rijpen op eikenhout, waardoor ze aroma's van vanille, kokos en toast krijgen.