Finca Santa Bella Reserva Chardonnay de groengele kleur van deze Chardonnay kan de indruk wekken dat u te maken hebt met een dartelend frisse wijn. Niets is minder waar. Deze witte wijn is net zo vol en rijk als zijn Franse collega’s. Dat blijkt al uit de kruidige neus, waarin aroma’s van toast en cederhout doorklinken. Rijk en vol van smaak, met de schitterende tonen van sinaasappel en ananas, aangevuld met de romige smaken van vanille, ceder, zoethout en toast. Een mooie mollige Chardonnay uit Mendoza

Finca Santa Bella Reserva Chardonnay

Uco Valley is de nieuwste wijnregio in het Argentijnse Mendoza en de Benjamin rammelt nu al heel succesvol aan de poorten van de internationale wijnwereld. De wijngaarden zijn aangelegd aan de voet van de Andes, naast de rivier Tunuyán, op een hoogte van 900 tot 1250 meter boven zeeniveau. Hier krijgen de druiven volop zon, terwijl de gemiddelde temperatuur niet hoger komt dan zo’n veertien graden.

Dat betekent dat de druiven een lange rijpingstijd krijgen, waarin ze de maximale aroma’s opdoen. Daar komt bij dat de druiven op grote hoogte, waar een droog landklimaat heerst en een warme bries waait, amper last hebben van ziektes. En mocht het in Uco Valley te droog worden, dan wordt gebruik gemaakt van mineraal houdend smeltwater afkomstig van de gletsjers in het Andesgebergte.

Dat alles geeft de Chardonnay druif verbluffende aroma’s, zoals we die ook kennen van de grote Chardonnays uit de Franse Bourgogne. Tel daar een VIP-behandeling in de kelders van Finca Santa Bella bij, inclusief acht maanden rijping op vaten van Frans eikenhout, en een smakelijk succes is verzekerd.

De Finca Santa Bella Reserva is een Chardonnay in die fijne Franse stijl: met veel finesse. In de neus wordt het karakter bepaald door een vleugje boter en mooi fruit, dat in de smaak terugkomt. Met al die kwaliteiten is het niet verwonderlijk dat Argentinië tot de grootste wijnproducenten ter wereld behoort. Toch kan het Zuid-Amerikaanse land niet tot de grootste exporteurs worden gerekend.

De Argentijnen houden nou eenmaal zelf te veel van hun wijn. Dat een prachtwijn als deze hout gerijpte Chardonnay onze voorraadkelder heeft gehaald, mag dan ook best bijzonder worden genoemd. Doe er uw voordeel mee en maak kennis met deze mooie mollige Argentijn.