François Millet Bue Sauvignon Blanc AOP Sancerre Loire Frankrijk, lichtgevend platina wit/geel met groene glans. Loepzuiver, uitgesproken mineralig en stuivend van geur met kruisbes, grapefruit, lychee en witte bloemen. Heel sappig, strak en elegant van smaak met rijpe citrus, groene appel en krokant wit fruit met een hint van krijt. Loepzuivere, extract rijke Sancerre van topproducent. 100% Sauvignon Blanc. 13% alc. Nu heerlijk tot 2020. Lekker bij gebakken witvis met citroen, geitenkaas en sushi.

Deze Sancerre is een absolute topper: loepzuiver, extractrijk en smaken van citrus, groene appel, krokant wit fruit en een hint van krijt.

Domaine Millet

Het pittoreske dorpje Bué is omgeven door heuvels met wijngaarden en dit was dan ook de plek waar de familie Millet verliefd op werd. Bernard en Pierre ontdekten dat de bodems daar veel mogelijkheden boden om Sauvignon Blanc en Pinot Noir aan te planten. Sinds 1850 maken ze heerlijke wijnen in de appellation Sancerre. François en Monique Millet runnen momenteel het domaine en zijn hiermee de vijfde generaties wijnmakers binnen de familie. Ze doen veel onderzoek naar de unieke mogelijkheden van het terroir, om deze in de wijn uit te drukken. Tot slot is ook het milieu een belangrijk aandachtspunt bij het maken van wijn.

Sancerre

Sancerre ligt in het centrale Loiredal, aan de linker rivier. Deze streek kent een relatief koel klimaat en dat resulteert in droge witte wijnen met veel zuur, een medium body en uitgesproken aroma's van groen fruit, kruisbessen, gras en het blad van zwarte bes. Sauvignon Blanc is de meest aangeplante druiven en zorgt voor sappige en fruitige wijnen met een alcoholpercentage van minimaal 10,5%. De bodem in Sancerre bestaat vooral uit kiezel, grind en kalkrijke kleibodem. De wijnstokken zijn aangeplant op heuvels met een hoogte tot 300 meter en bevatten vuursteen, ook wel bekend als silex. Dit zorgt voor de uitgesproken aroma's van de wijn.