Castillo de Correa Chardonnay Reserva blinkend licht goudgeel. Rijpe en licht exotische Chardonnay-geur met citrus, perzik en een vleugje mango. Mondvullend breed en sappig van smaak vol exotisch geel fruit met een uitstekende frisheid en lange afdronk. Zuivere 100% Chardonnay met een perfecte balans tussen rijkdom en frisheid. 13% alc. Lekker bij gebakken zalmmoot, kip in roomsaus en salade met gamba’s.

Castillo de Correa Chardonnay Reserva

Als het over de Nieuwe Wereld hebben, hebben we het over alle landen buiten Europa zoals Chili, Australië, Argentinië, Australië, Nieuw-Zeeland en Amerika. Eigenlijk alle landen op het zuidelijk halfrond, met Noord-Amerika als uitzondering. Nieuw is niet echt nieuw meer omdat er al in sommige van deze landen sinds de zestiende eeuw wijn werd verbouwd. Met Oude Wereld bedoelen we traditionele wijnlanden in Europa, zoals Frankrijk, Spanje, Italië, Portugal en Oostenrijk.

Nieuwe Wereld vs Oude Wereld

Het verschil zit hem eigenlijk vooral in de stijl. Zo zijn de fruitsmaken van Nieuwe Wereld wijnen vaak intenser, omdat het klimaat hier veel warmer is en over het algemeen zijn de wijnen ook soepeler van smaak. Ook zijn de wijnmakers in de Nieuwe Wereld een stuk minder gebonden aan traditionele regelgeving, zoals dat in Frankrijk wel het geval is. Hierdoor zijn ze op het zuidelijk halfrond meer in staat om te experimenteren met druiven, terroir en vinificatie technieken en zult u hier eerder uitgesproken en moderne etiketten tegenkomen.