Tariquet Chardonnay is een heerlijk frisse wijn met kracht en finesse. De wijn heeft gedeeltelijk gerijpt op Franse eikenhouten vaten, met als resultaat een zeer aromatisch bouquet met iets van bloesem en verse boter. De ronde en rijke smaak doet denken aan geroosterd brood met nuances van vanille.

De Tariquet Chardonnay komt van het befaamde Domaine du Tariquet van de familie Grassa uit Éauze in de Côtes de Gascogne in het Zuid-Westen van Frankrijk. De wijn is voor 100% gemaakt van Chardonnay druiven en vormt een prachtig voorbeeld van een "Nieuwe Wereld stijl" wijn, gemaakt in het traditionele Frankrijk.

De familie Grassa heeft in de afgelopen decennia een grote naam opgebouwd als dé specialist in het maken van de mooiste witte wijnen. Hun modern gevinifieerde Tariquet Chardonnay is daarvan een voortreffelijk voorbeeld.

Het is een heerlijk frisse wijn met kracht en finesse. De wijn heeft een gedeeltelijke rijping ondergaan op Franse eikenhouten vaten. De wijn krijgt daardoor een zeer aromatisch bouquet met iets van bloesem en verse boter. De ronde en rijke smaak doet denken aan geroosterd brood met nuances van vanille.

Het is een perfecte aperitiefwijn en uitstekend begeleider bij tal van visgerechten, wit vlees en bij kazen.

Tariquet Chardonnay


Druif: 100% Chardonnay
Alc: 12,5%
Type: Wit
Wijnhuis: Domaine du Tariquet
Wijnstreek: Zuid-West Frankrijk
Land: Frankrijk
Jaar: 2012/2013