Domaine Thierry Drouin Saint-Véran Bourgogne Frankrijk, fel geconcentreerd groengeel, topkleur. Een explosie van rijp geel fruit met exotische inslag (perzik, pruim, ananas) en goed gedoseerd eiken. Bourgondische luxeneus die associaties oproept met een vette Meursault Village. Breed, vol en krachtig van smaak met rokerige citrus, vanille en toast. Elegantie en power vinden elkaar in deze vet-sappige klasse charmeur.

Deze heerlijke witte wijn mag deze zomer niet ontbreken in huis! Hij heeft een explosie van rijp geel fruit met exotische inslag en goed gedoseerd eiken. Breed, vol en krachtig van smaak met rokerige citrus, vanille en toast. Een interessante Nr.1 met de weelde van Meursault.

Saint-Véran

Ook al wordt deze Zuidelijke Bourgogne voor 100% gemaakt van de Chardonnay druif, de stijl van de wijn is weer anders. Het terroir zorgt weer voor die Bourgondische aardse rokerigheid. Maar doordat de zuren hier wat milder zijn en er meer florale tonen in de wijn zitten, is hij minder strak en smaakt hij vriendelijker dan Chablis. Meer toegankelijk en ‘easy going’, vol sappig Chardonnay fruit, crunchy mineralen en vrijwel altijd mooie droge fi nales. Het exotische kantje van de oogst 2015, zorgt bovendien voor een extra dimensie aan grip en citrus.
 

Domaine Thierry Drouin Saint-Véran Bourgogne Frankrijk

 


Druif: Chardonnay
Alc: 12,5%
Type: Witte wijn
Wijnhuis: Domaine Thierry Drouin
Wijnstreek: Saint-Véran
Land: Frankrijk
Jaar: 2015