Château Tayac Margaux Bordeaux Frankrijk, intens warm rood/zwart met diepe kern. Nobel en intrigerend van geur met diep donker bosfruit, kersenlikeur, subtiel getoast nieuw eiken en impressies van viooltjes. Mondvullend breed en verleidelijk van smaak met knapperige zwarte besjes, zoetkruidig eiken, een vleugje boersheid, uitstekende fraîcheur en de typerende zilt/zoete Margaux-finesse in de lange afdronk. Erg lekkere, complete Margaux uit uitstekend jaar. 55% Cabernet Sauvignon, 40% Merlot, 5% Petit Verdot.

Erg lekkere, complete Margaux uit uitstekend jaar. Van de wijnmaker van Premiers Grands Crus Classés Châteaux Lafite, Latour, Mouton & Margaux. En dat proef je. Want deze 2011 Margaux van Château Tayac heeft, naast zijn pure fruit en zalvende textuur, het zilt/zoete karakter wat typerend is voor grote Margaux.

Margaux
De Appellation d'Origine Contrôlée Margaux ligt in het gebied Médoc. Dit is het belangrijkste wijngebied van de wijnstreek Bordeaux. Hier worden voornamelijk rode wijnen geproduceerd van de druiven Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franz en Petit Verdot. Er wordt slechts een kleine hoeveelheid witte wijn geproduceerd die niet onder de naam Margaux verkocht mag worden.

Margaux ligt om precies te zijn in de Haut-Medoc. Uit dit gebied komen de mooiste wijnen, uit de Bas-Medoc komen de gewone AC Médocwijnen. Haut-Medoc bestaat vele hellingen en terrassen waar de wijnstokken zijn aangeplant. De grond bestaat iot grind, kiezel, kalksteen, klei, zand en mergel. Deze ondergrond zorgt voor een goede doorwatering en er wordt warmte opgeslagen die 's nacht wordt afgegeven aan de wijnranken. Door deze condities rijpen de druiven optimaal.

Château Tayac Margaux Bordeaux FrankrijkDruif: Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot
Alc: 13%
Type: Rode wijn
Wijnhuis: Château Tayac
Wijnstreek: Bordeaux
Land: Frankrijk
Jaar: 2011