Domaine la Bazillere Muscadet de Sevre et Maine Sur Lie AOP uit de mooie wijngaarden van de Loire hebben we een prachtig pareltje weten te bemachtigen. Deze fruitige witte wijn, gemaakt van de Melon de Bourgogne, is lichtgeel van kleur. De wijn heeft een fruitige neus met aangename zuren en een mineraal tintje. In de mond is de wijn fris, fijn en elegant. Een mooie en typische muscadet die perfect samengaat met verschillende visgerechten.

Domaine la Bazillere Muscadet de Sevre et Maine Sur Lie AOP

Deze prachtige wijn is gemaakt van de melon de bourgognedruif. Zoals de naam eigenlijk al aangeeft, is de druif oorspronkelijk afkomstig uit de Bourgognestreek. In de wijngaarden rond de stad Nantes en aan de kust van de Atlantische Oceaan zijn door de strenge winter van 1709 veel druivenrassen kapotgevroren, waarna de melon de bourgogne zijn intrede deed. Deze druif bleek wel opgewassen tegen de vrieskou. Sindsdien wordt druif uitsluitend gebruikt voor het maken van de lichte, droge muscadetwijnen, die volledig worden gemaakt van de melon de bourgognedruif. 

Sur Lie

Sur lie verwijst naar de veroudering van de wijn op dode gistdeeltjes, overblijfselen van het fermentatieproces, wat extra complexiteit en aroma's toevoegt aan de wijnen. De wijnen moeten zes maanden oud zijn om in aanmerking te komen voor 'Sur Lie'. Hoe langer ze rijpen op de gistdeeltjes, hoe rijker de textuur van de wijn is. 

Wijngebied Loire

De Loire omvat in totaal tachtig duizend hectare wijnstokken. Geen enkel ander wijngebied heeft zoveel verschillende soorten wijnen. Van zware en complexe wijnen tot sprankelende frisse wijnen. Wijnen van delicate zachtheid, wijnen met de geuren van aardbeien, frambozen of bessen, wijnen met een fonkeling van robijn en wijnen die als een vuursteen tegen je gehemelte ploffen. In de Loire kunt u keer op keer de mooiste wijnen ontdekken. Muscadet uit de Loire wordt ook wel gezien als dé ultieme mosselwijn.