Domaine des Raillères Muscadet Sèvre & Maine Sur Lie AOC Loire Frankrijk, heerlijke frisse Muscadet de Sèvre et Maine met zijn ziltige tonen en groene kruiden helemaal goed.

Strak lichtgeel met groene glans. Stuivend ziltig van geur met citrus, aalbes en groene appeltjes. Sappig en fruitrijk van smaak met limoen, peer en appel tegen een ziltige achtergrond van mineralen en groene kruiden. Verkwikkend lekker glas strak droge top Muscadet. 12% alc. Fantastisch bij alles uit de zee, zoals vissoep met rouille en croutons. Nu van genieten tot 2020.

Muscadet, Loire

Muscadet wijnen uit de Loire zijn ongecompliceerde mineralige wijnen die met maximaal 12% alcohol zijn gemaakt. Ze zijn droog, ondergaan geen houtrijping en hebben een gemiddelde body. Ze worden gemaakt van 100% Melon de Bourgogne. Deze druif geeft naast frisse Sauvignon Blanc-achtige aroma's een Bourgondisch 'vetje' aan de wijn. Goede Muscadets zijn daardoor wat milder en meer druif dan de populaire Sauvignon Blancs uit de Loire.

De appellation Muscadet Sèvre-et-Maine levert de beste kwaliteit Muscadet en is de plek waar de superieure wijnen vandaan komen. De term 'sur lie' betekent dat de wijn gebotteld is uit een vat of tank waar de dode gistcellen nog inzitten die zijn achtergebleven na de vergisting. Door de minimale verplaatsingshandelingen blijft het contact met de zuurstof in de lucht beperkt. Dit zorgt ervoor dat de wijn extra body en complexiteit krijgt, maar wel de frisheid behoudt.