Vollereaux 'Cuvée Tradition' Vintage Champagne Brut bijzonder vitaal intens goud/groen met fijne mousse. Complex en expressief van geur met limoen, brioche, perzik en krijt. Krachtig, vitaal bruisend en mooi gerijpt van smaak volop rijp Chardonnay fruit, Pinot bessen, toast, limoen en sinas rasp met een subtiel hazelnootje in de lange afdronk.

Gerijpte, edele vintage Champagne uit topjaar 2009. 6 jaar ‘sur lie’ gelagerd voor hogere complexiteit en rijkere textuur. 50% Chardonnay, 25% Pinot Noir, 25% Pinot Meunier. 12% alc. Lekker als luxe aperitief, bij kreeft, zeevruchten en Parmezaanse kaas. 

Vollereaux 'Cuvée Tradition' Vintage Champagne Brut

De wijngaard van de familie beslaat inmiddels 40 hectare die verspreid in de Champagnestreek zijn aangelegd. Hier komen de traditionele champagnedruiven Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier optimaal tot ontwikkeling.

De beste druiven uit de beste jaargangen gaan het huwelijk aan in de kelder van het wijnhuis, waar ze nog eens vier jaar verblijven. Want pas als de Champagne zich volledig heeft voltooid laat de familie het resultaat van jaren werk gaan. En die traditionele werkwijze heeft geleid tot tal van grootse prijswinnende Champagne wijnen.

Zes generaties uit een beroemde Franse wijnmakers familie zijn verantwoordelijk voor het bruisende succes van Vollereaux. Terwijl Napoleon in 1805 militaire conflicten uitvocht tegen een coalitie van Europese mogendheden, hield Victor Vollereaux zich met heel andere zaken bezig: het maken van zijn eigen Champagne en het oprichten van zijn eigen Champagnehuis in de wijnstreek Pierry.

Hij was niet de enige, ook de champagnehuizen Ruinart, Moët & Chandon en Veuve Clicquot zijn in die periode opgericht, met Napoleon als grootverbruiker. Victor wist een stevige klantenkring op te bouwen, die de basis vormen van het succes van de mousserende wijn van Vollereaux. Een succes dat onder de volgende vijf generaties verder is uitgegroeid.