Domaine de la Pierre des Dames Saint-Véran Blinkend helder energiek fris groengeel. Aantrekkelijke topkleur. Knisperfris én Mâcon intens met hoog concentraat aan ranke Saint-Véran klasse en knapperige mineralen.

Crispy en clean van smaak vol krokant Chardonnay fruit, witte bloemetjes, limoensorbet en dat edele Saint-Véran ‘terroir vetje’. Toppunt van Bourgogne frisheid uit bijzonder 2019. Loepzuivere klasse Saint-Véran in Bourgondisch frisse stijl.

Knap gemaakt. 100% Chardonnay, 13% alc.

Domaine de la Pierre des Dames Saint-Véran

Chardonnay komt het beste tot uiting in de Franse Bourgogne waar de bodem rijk is aan kalk en waar een relatief koel klimaat heerst. De druif brengt hier dan ook wereldberoemde witte wijnen voort. Hier is de druif op het gebied van witte wijn een alleenheerser.

Maar zelfs de echte kenners zullen niet snel uitgekeken zijn op Bourgogne Chardonnay. Dankzij geologische verschillen loopt de smaak per subgebied en zelfs per wijngaard enorm uiteen. Wij lichten hier Saint-Véran uit.

Saint-Véran

Saint-Véran vinden we het in het zuiden van Bourgogne en in het midden van de Mâconnais. De vijftig jaar oude appellatie is nog relatief nieuw in de Bourgogne. Saint-Véran grenst aan de beroemde appellatie Pouilly-Fuissé en wordt ook wel eens het broertje van Pouilly-Fuissé genoemd.

In beide gebieden wordt enkel en alleen witte Bourgogne wijn van 100% Chardonnay gemaakt op een vergelijkbaar terroir van kalksteen. Saint-Véran wijn is iets verfijnder, eleganter en lichter van smaak en daardoor een bijzonder koopwaardig alternatief.