Claude Vialade Cuvée Elegance 43.74˚ Nord Chardonnay helder goudgeel van kleur. Expressieve aroma’s van witte bloemen, honing, meloen, perzik, vanille en een vleugje anijs. Mond vullend breed van smaak met citrus, abrikoos, perzik, grapefruit en appel.

Korte tijd rijping geeft romig karakter met een touch vanille en specerijen. Harmonieuze Chardonnay vol sappig fruit en een elegante afdronk! Zonder twijfel de beste cuvée van Château Vialade. 100% Chardonnay. 12,5% alc. Lekker bij belegen geitenkaas, romige pastagerechten, schaal- en schelpdieren en wit vlees.

Claude Vialade Cuvée Elegance 43.74˚ Nord Chardonnay

De wijngaarden voor dezecuvée liggen tussen de Cevennes en de Camargue, het hete droge klimaat zorgt voor een uitstekende rijping en expressieve wijnen. Je proeft de Mediterrané in deze rijke, harmonieuze en romige witte biologische wijn. Een vleugje eiken zorgt voor een exotische hint vanille.

De oogst vindt ’s nachts plaats, zodat de druiven in koele omstandigheden naar de wijnkelder worden gebracht. Vergisting op koele temperatuur zorgt voor een uitbundig fruitkarakter en korte tijd rijping op eiken vaten geeft een romig karakter.

Claude Vialade Chardonnay

Wijnmaakster Claude Vialade was jong toen ze haar vader Jean Vialade achterna ging in de wijn. Jean Vialade is één van de meest prominente figuren uit de Languedoc en pioneer in biologische wijnbouw. Tijdens het oogsten stak ze haar vingers in de vergistende most en was ze altijd in en rondom het wijndomein te vinden. 

Nadat ze een studie bedrijfsstudie afrondde, startte ze een carrière als internationaal wijn distributeur. 10 jaar later werd ze directeur van de AOC Corbières Syndicaat. Omdat ze zich hier niet dicht genoeg bij de natuur voelde staan, verliet ze haar ze haar post en begon ze het familiedomein.