Cuvée Craie Blanche Menetou-Salon fonkelend kristalhelder lichtgeel groen. Knalt het glas uit met kruisbessen, rode pompelmoes, passievrucht en krijt. Intens sappig van smaak vol ananas en citrus met een zilte, krijtachtige grip en lengte. Beter dan menig Sancerre. 100% Sauvignon Blanc, 13% alc. Erg goed.

Lekker bij Crottin de Chavignol, geroosterde zeebaars met tomaatjes, gegrilde groene asperges of een carpaccio van sint-jacobs vruchten.

Cuvée Craie Blanche Menetou-Salon

Menetou-Salon is een oostelijke appellatie binnen de Loirevallei waar zowel witte wijn, rode wijn en rosé wordt gemaakt. Al is ruim 80% van alle wijngaarden aangeplant met de Sauvignon Blanc druif en voert wit, net als in de rest van de Loire, dus absoluut de boventoon.

Menetou-Salon staat als buurman wat in de schaduw van de wereldberoemde Sancerre appellatie, maar de prachtige wijnen die hier worden gemaakt doen eigenlijk nauwelijks onder voor de grote buur.

Menetou-Salon

Want net als Sancerre zijn wijnen uit Menetou-Salon ook van 100% Sauvignon Blanc gemaakt met vrijwel dezelfde klimatologische omstandigheden en op vrijwel hetzelfde terroir. Het terroir is namelijk ook rijk aan kalksteen, waardoor de zuurgraad en het strakke karakter extra tot uiting komen.

Qua smaak is Menetou net iets milder en rijper gefruit van smaak, maar met dezelfde rokerige krijt-frisheid als Sancerre. En een belangrijk voordeel: ook vaak een stuk vriendelijker geprijsd.