Capo Zafferano Rosso Appassimento warm rood/zwart met diepe kern. Verleidelijk open en zwoel van geur met pruimen, cassis, krenten, Italiaanse kruiden en cacao. Mond vullend breed en romig van smaak met weelderig donker kersenfruit, zwoele cassis, rozijn, vijg, karamel en vanille. Verleidelijke Appassimento met het weelderige fruit van Amarone.

Bekroond met 96/100 punten door Luca Maroni. Gemaakt van volledig met de hand geoogste druiven die 15 dagen aan de wijnstok gedroogd zijn. Gebotteld op zware conische prestige fles met diepe ziel. 33% Negroamaro, 33% Primitivo en 33% Merlot. 14,5% alc. 4 maanden gelagerd in eiken vaten. Lekker bij een kruidige stoofpot, oude kaas met vijgencompote en gegrild vlees. 

Capo Zafferano Rosso Appassimento

Puglia (Apulië) is zonder twijfel de 'rising star' van de Italiaanse wijnregio's en brengt smaakrijke en kwalitatieve Sangiovese, Negroamaro en Primitivo wijnen voort. De wijnbouw in Puglia kent een lange geschiedenis, want de Romeinen hadden al de export al opgezet. Echter hadden veel mensen lange tijd niet de mogelijkheid om zelf druiven te verwerken tot wijn. Dit was te wijten aan de armoede in het zuiden van Italië. De druiven werden verkocht aan Frankrijk, Duitsland en Noord-Italië als aanvulling voor de wijnen uit een mager jaar. Druiven uit Puglia hebben door de vele zonuren namelijk een hoog suikergehalte en dat zorgt voor een hoog alcoholpercentage en rijpe aroma's van zoet fruit.

Puglia

De laatste 10 jaar hebben gelukkig enkele wijnboeren geïnvesteerd in de wijnbouw in Puglia en de volledige vinificatie op zich genomen, inclusief het bottelen. Mede te danken aan de betere infrastructuur. Eerst lag de nadruk vooral op het maken van blend wijnen, maar nu steeds meer op autochtone druivenrassen. Naar eigen zeggen heeft Puglia de dichtste concentratie aan wijnstokken ter wereld en verreweg de grootste wijnproductie van alle Italiaanse wijngebieden.