Clos du Bien-Aime Muscadet Sèvre et Maine Sur Lie kristalhelder aantrekkelijk fris lichtgeel met jeugdige groenreflex. Mineraal zuiver, crispy en druif achtig van geur met een ziltig frisse vleug zeebries. Verkwikkend mineralig van smaak met hoge concentraties aan knapperig fris fruit. Loepzuiver en subtiel krokant. Mineraal frisse, en knapperig droge witte wijn met de ziltige diepgang van Chablis, de minerale crunch van Pouilly-Fumé en het frisse zeebries fruit van rijke Melon de Bourgogne. 100% Melon de Bourgogne. 12% alc. Heerlijk bij alles uit de zee, zoals zeebaars en oesters.

Clos du Bien-Aime Muscadet Sèvre et Maine Sur Lie

Al vier generaties lang werken ze bij Domaine de la Houssais in het hart van het wijngebied Muscadet Sèvre et Maine in de Loire. Hierbij bieden ze hun wijngaarden een evenwichtig en natuurlijk ecosysteem met levende en rijke bodems die actieve en diverse organismen ondersteunen. De wijngaarden bevinden zich op hellingen met stenige bodems. Door de perfecte ligging op het zuidwesten kenmerken de Franse wijnen zich door hun grote finesse.

Muscadet Sèvre et Maine

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht is Muscadet is niet hetzelfde als Muscat. Muscadet is een AOC appellatie in de befaamde Loire streek en wordt gemaakt van de lokale Melon de Bourgogne druif. Een Muscadet wijn is ook altijd een droge witte wijn die perfect combineert met diverse visgerechten. Muscat daarentegen is een druif die je vooral tegenkomt in de Franse Languedoc en Elzas. Deze druif levert juist meestal zoete witte wijnen op.

De term 'sur lie' houdt in dat de witte wijn na gisting nog een paar dagen rijpt op de gistcellen. Door de minimale verplaatsingshandelingen blijft het contact met de zuurstof in de lucht beperkt. Dit zorgt voor een extra rijke en complexe dimensie, maar wel met behoud van de frisse tonen.