Le Miracle de Marseillette Cabernet-Merlot stevig donker purper/rood met diepe kern. Aromatisch rijk van geur vol zoete zwarte bessen, cassis en donkere kersen.

Met mokka, cacao en karamel. Mooi stevig en vol van smaak met een enorme zwarte bessen power, kruidige rijkdom en romige vanille. Goed doortimmerd van structuur met smaak rijpe zachte tannines. Een intens rijke, weldadig gespierde Cabernet wijn met weelderig ‘Grand Cru’ karakter. 70% Cabernet Sauvignon en 30% Merlot.

13,5% alc. Lekker bij entrecote, eendenborst en rijpe harde kazen.

Le Miracle de Marseillette Cabernet-Merlot

Zijn opvallend donkere kleur heeft de wijn uit de Pays d'Oc te danken aan de dikke zwarte schillen van de druiven waarmee de wijn op traditionele wijze 3 weken lang werd gevinifieerd. Maar ook aan de ‘maceration à froid’. Een ‘koude inweking’ van sap en schillen ter verkrijging van extra fruit én kleur, nog vóór de eigenlijke gisting plaatsvindt.

Franse rode wijn

Na de malolactische gisting, die ook in Bordeaux steevast wordt toegepast om de wijn ronder te krijgen, werd de Franse rode wijn overgestoken op deels nieuwe eiken vaten uit Allier en het midden van Frankrijk. En op enkele medium getoaste 1e jaars vaten van kuiper François Frères in Bordeaux en Tonnelier Marcel Cadet in de Bourgogne.

Na een vat rijping van 12 maanden, werd de Cabernet (70%) in het voorjaar van 2020 geassembleerd met 30% mollige Merlot tot de uiteindelijke ‘Grand vin’.