Pierre André Clos Devant Chassagne-Montrachet 1er Cru, intens goudgeel. Stuivende neus met geurig geel fruit en mineralen omlijst met zijdezacht eiken en frisse limoen. Heerlijk exotisch fruit met toast en citroenzeste op de tong. Volsappig en licht gekruid met spanning en crunch. Met een minutenlange afdronk.

Kenmerkend voor deze wijn is het heerlijke exotisch fruit met toast en citroenzeste op de tong. Waanzinnig complete TOP Chassagne uit het boekje. Het toppunt van finesse.

Chassagne-Montrachet

Chassagne-Montrachet, gelegen in het uiterste zuiden van de Côte de Beaune, is bekend dankzij de uitstekende wijngaarden en is tevens één van de vijf prestigieuze namen van de zogenaamde Côte des Blancs. Het schilderachtige Chassagne-Montrachet heeft naam gemaakt door haar verfijnde, gestructureerde, volle wijnen van de chardonnay druif.

Behalve fantastische witte wijnen maakt men in Chassagne-Montrachet ook rode wijnen. De productie neemt echter snel af om de simpele reden dat de witte wijnen meer opbrengen. Deze is dan ook van uitzonderlijke kwaliteit en in vergelijking met die van Puligny wellicht wat rijker en toegankelijker in stijl.

De faam van deze witte wijnen is groot. Hoe zuidelijker de wijngaarden in de gemeente, hoe zwaarder de gronden worden. Deze zijn veel meer geschikt voor de pinot noir. Uit Chassagne-Montrachet komen naast witte wijnen ook uitstekende rode 1er Crus.

Pierre André

Jacqueline André, een bescheiden maar zeer gedreven vrouw die alles tot in de kleinste details uitwerkt en op zoek gaat naar finesse en elegantie, is het gezicht achter de voortreffelijke wijnen van Domaine Pierre André. Dit domaine met oude stokken - tot over de 100 jaar - schakelde als eerste in Châteauneuf-du-Pape in 1980 over op biologische wijnbouw en is in 1992 officieel biodynamisch gecertificeerd.

De wijnen zijn zeer zuiver van postuur en tonen veel karakter. Jacqueline is een voorstaander van lagering in betonnen tank en is uiterst bescheiden met het inzetten van hout. Met name haar rode Châteauneuf heeft enige tijd nodig om in balans te komen en begint zich vaak pas na 4 á 5 jaar fles lagering te tonen.
 

Pierre André Clos Devant Chassagne-Montrachet 1er Cru AOC Bourgogne Frankrijk

 


Druif: Chardonnay
Alc: 13%
Type: Witte wijn
Wijnhuis: Domaine Pierre André
Wijnstreek: Bourgogne
Land: Frankrijk
Jaar: 2014