Rosatti Chardonnay blinkend licht groengoud. Stuivend van geur met appel, witte perzik, nectarine en citrus. Loepzuiver, verkwikkend en knapperig gefruit van smaak vol citrus, groene pruim, witte aalbes en nectarine.

De voor Sicilië kenmerkende frisheid geeft lengte. Knapperig frisse, pure Chardonnay vol levendig fruit. Niet op hout gerijpt voor een extra frisse stijl. 100% Chardonnay. 13% alc. Lekker bij tonijn-pizza, gefrituurde calamari en gamba’s van de grill.

Rosatti Chardonnay

Op het Italiaanse eiland Sicilië vind je veel inheemse druivensoorten, zoals Grillo, Inzolia en Catarratto, maar ook de bekendere druiven, zoals Chardonnay, zijn hier goed geaard. De druiven kunnen elkaar goed versterken in een blend, maar kunnen ook prachtig tot hun recht komen als monocépage wijn, oftewel als de Italiaanse wijnen van één druivenras zijn gemaakt.

De kracht van Siciliaanse wijn zit hem onder andere in de vulkanische bodem wat zorgt voor de zilte en frisse mineraliteit én de knapperige frisheid in de Italiaanse witte wijn. Witte wijn voert duidelijk de boventoon op Sicilië. want zo'n 85% van de totale wijnproductie is wit. 

Chardonnay

Chardonnay wijn is wereldwijd ontzettend succesvol en dat is grotendeels te danken aan zijn flexibiliteit. Hoe koel of hoe warm het klimaat ook is en zolang de druif op het juiste moment geoogst wordt, laat de druif overal ter wereld gevarieerde stijlen zien: van fris en strak tot rijk en vol van smaak.