Scanavino Moscato Rosé Spumante VSQ Dolce, prachtige bruisende zalmroze Moscato Rosé. Deze vrolijke bubbelende rosé heeft een mooie, krachtige mousse en is helder zalmroze van kleur. Fruitige smaken van aardbeien, frambozen, kersen en bloemige tonen dansen bij deze Moscato in het glas. De afdronk is verfijnd droog en fruitig. Gemaakt van de druivensoorten Moscato en Malvasia.

Piëmonte


Piëmonte is vertaald 'aan de voet van de bergen'. De helft van dit prachtige wijngebied is inderdaad bergachtig, de Alpen in het westen vormt de grens met Frankrijk, in het zuiden vormen de heuvels van Monferrato voor de natuurlijke afbakening van het wijngebied. De wijngaarden in dit gebied bevinden zich op de steile hellingen van de bergen en heuvels, wat zorgt voor de optimale omstandigheden voor de druiven die er groeien. Niet voor niets komen hier een aantal van de meest gerenommeerde wijnen van Italië vandaan, zoals de Barolo en Barbaresco. Ook de Moscato druif is een van de meest aangeplante druiven in Italië. De druif wordt in Piëmonte vooral gebruikt voor de beroemde mousserende half zoete Asti Spumante en voor de licht mousserende Moscato d’Asti.

Moscato Spumante


De Moscatodruif, ook wel bekend als muskaatdruif wordt voornamelijk gebruikt om zoete muskaatwijnen van te maken. Het is een enorme veelzijdige druif, want er zijn ruim 2000 soorten verschillende muskaatdruiven. Wijnen van deze druivensoort hebben vaak het kenmerkende frisse, volle, bloemrijke en zoete karakter. Bij een Moscato Spumante vergist een gedeelte van de wijn in de fles. Hierdoor wordt er op een natuurlijke manier een "Mousse" gevormd. Spumante is kwalitatief veel beter dan Frizzante, deze mousse is krachtiger en wordt vaak ook sierlijk afgevuld met een Champagnekurk.

Scanavino Moscato Rosé Spumante VSQ Dolce


Druif: Moscato, Malvasia
Alc: 6,5%
Type: Rose, Mousserend
Wijnhuis: Scanavino
Wijnstreek: Piemonte
Land: Italië