La Enfermera Selección stevig, breed en zwoel van smaak met kracht en concentratie. Vol braambessen, kersen en zoete zwarte bessen met mokka, een goede frisheid en de zilt/zoet/hartige afdronk van een mooie Haut-Médoc. Rijk gespierde diner wijn uit Toro van topproducent. 4 maanden gerijpt in Franse en Amerikaanse eiken vaten. 100% Tinta de Toro (=Tempranillo). 14,5% alc. Lekker bij gegrild vlees, hartige tapas en belegen kazen. 

La Enfermera Selección

Hacienda Terra d’Uro in het snel opkomende Spaanse wijngebied Toro is een samenwerking tussen Christiano Van Zeller en de Spaanse Javier Ortega. Van Zeller is één van de bekendste oenologen in Ribera del Duero en is daarnaast ook bekend wijnmaker van de Van Zellers Vintage Port familie uit Portugal.

Voor het maken van deze Spaanse rode wijn selecteerden ze een wijngaard die meer dan 140 jaar oud om respect uit te dragen naar het terroir, traditie en duurzame wijnmaakmethodes. Ze kozen om met de druif Tempranillo te werken die daar ook bekend staat als Tinta de Toro. Het wijngebied Toro wordt samen met Ribera del Duero ook wel ‘het Bordeaux gebied van Spanje’ genoemd, omdat de stevige Spaanse rode wijnen qua smaakprofiel grote gelijkenissen vertonen.

Toro wijn

La Enfermera, oftewel ‘De Verpleegster’, is een verwijzing naar de Koningin van Castilla die deze bijnaam verkreeg door tijdens de oorlog van Toro (1476) gewonde soldaten rode wijn te laten drinken om weer op kracht te laten komen en daarmee levens zou hebben gered.