Galanti Pinot Grigio Rosé Spumante, fonkelend lichtroze met levendige mousse. Aantrekkelijk gefruit van geur met klein rood bessig fruit, bosaardbei en framboos. Sappig en levendig bruisend in de smaak met aardbei, witte perzik, rode besjes en een partje roze pompelmoes. Fris, zuiver en opwekkend. Erg lekkere, feestelijk bruisende Pinot Grigio rosé. 100% Pinot Grigio. 11% alc.

Galanti Pinot Grigio Rosé Spumante

Pinot Grigio, ook wel bekend als Pinot Gris, is een veelzijdige druif die vooral frisse en lichte  witte wijnen in heel Italië voortbrengt, maar ook sparkling rosé wijnen. En een nieuwe trend in de wijnwereld is blush rosé, waarvan de Galanti rosé Spumante het goede voorbeeld is. Het verschil met een normale rosé is dat een blush rosé een veel lichtere kleur heeft. Dit is te danken aan het feit dat de rode schillen van de druiven bij een lagere temperatuur gisten en het contact met de schillen veel korter is.

Pinot Grigio rosé

Nu is Pinot Grigio daarop een uitzondering, omdat het een witte druif is en rosé normaal dus wordt gemaakt van blauwe druiven. Maar als de druif voldoende rijp is, krijgt de schil een roze kleur. Qua smaak is er geen standaard belofte die wordt afgegeven, want een blush rosé kan zowel droog of (half)zoet zijn. Wat betreft deze mousserende rosé: deze is heerlijk droog en fris van smaak met rood fruit en grapefruit. Een aanrader bij Mediterrane gerechten of een salade.