Domaine des Iris Rosé d'Anjou AOP, een schitterende lichtroze en mild zoete Rosé d'Anjou. In de geur en smaak overheersen frisheid, rode vruchten zoals aardbeien en frambozen en het licht zoete vleugje. Door de milde zoetheid geeft het de aanwezige zuren in deze wijn een mooie afronding. Een rosé die ijskoud het beste tot zijn recht komt bij een barbecue, op een gezellig terrasje of als aperitief.

Familie Verdier

Deze Rosé d’Anjou komt uit handen van Joseph Verdier. De familie Verdier weet al sinds 1965 de meest prachtige Loire wijnen te maken en het is dan ook een echt familielandgoed. Daarnaast hebben zij succesvolle samenwerkingen met andere wijnboeren in de Loirevallei, met onder andere Iris Field. Deze Domaine des Iris Rosé d’Anjou is één van hun grote successen die uit deze samenwerking is voortgekomen.

De voorwaarden voor klasse wijnen zijn hier optimaal, de familie Verdier beschikt namelijk over een aantal kleine unieke perceeltjes met een ideaal terroir, waar het voor de druiven optimaal toeven is.

Op ambachtelijk wijze worden de druiven hier goed vertroeteld en uiteindelijk zorgvuldig en handmatig geoogst. De wijnen die uiteindelijk in de fles worden getoverd onderscheiden zich niet alleen door dat ze zo klassiek zijn, ook de prijs-kwaliteitverhouding is absoluut uitstekend te noemen.

Rosé d'Anjou

Het Anjou-gebied ligt tussen Angers en Ancenis met een lengte van 50 km. Voor deze soepele en fruitige rosé wijnen is de belangrijkste druif de ‘Grolleau’. De druif is afkomstig uit de Loire en is afgeleid van het Franse ‘Grole’ wat kraai betekent. Een verwijzing naar de donkere kleur die de druiven hebben.

Het zijn druiven die een laag alcoholpercentage hebben en zorgen voor een goede balans in de zuren bij een wijn. Een krachtige druif die veel rood fruit aroma’s afgeeft zoals aardbei of framboos en karakteristieke levendigheid in de wijn brengt.