Unité Royale Pinot Noir-Cabernet-Merlot fonkelend diep ruby rood van kleur met donker hart. Rijke geur van knapperige rode bessen, bosaardbei en braambessen met een snufje gerookte ham van het gebrande eiken.

Ook in de mond Pinot Noir getypeerd qua fruit met een edele toets getoast eiken en de zachte molligheid van rijp Merlot fruit. Mineraal zuiver van structuur met de body van Cabernet. Met elkaar versmolten door een vleugje mokka van het eiken.

Een smaakrijke, stevige Pinot Noir met body en molligheid die zijn glorieuze debuut heeft gemaakt als ‘Super Bourgogne’. 40% Pinot Noir, 30% Cabernet en 30% Merlot. 12 maanden gelagerd in Franse eiken vaten van tonnelier Radoux. 13,5% alc. Lekker bij lamsvlees, rundvlees of gerechten met paddenstoelen.

Unité Royale Pinot Noir-Cabernet-Merlot

In Toscane is het sinds een paar decennia gebruikelijk om de koningsdruif Sangiovese te combineren met Cabernet en Merlot voor een nog complexer geheel. In de Franse Bourgogne is dit strikt verboden en is enkel Pinot Noir toegestaan. 

Pinot Noir

De wijngaarden van Domaine Preignes liggen op slechts 3 km van de Middellandse zee op 20 m hoge percelen die profiteren van de zeewind die de hitte hier goed afwisselt. Ook de ‘warme grond’ van vulkanisch gesteente heeft een positieve invloed, want de Pinot Noir komt hier gemakkelijk tot volle rijpheid. Al met al resulteerde het in een fantastische en smaakrijke Franse rode wijn uit de Pays d'Oc.