Tenuta Valleselle Soave Intens rijpe Soave met peer, anijs en jasmijn. Kristalhelder licht goud geelgroen. Intens en aantrekkelijk van geur met peer, citrus, jasmijn en een vleugje anijs. Rijp en strak droog van smaak met krokant en geconcentreerd fruit (appel, peer en witte perzik), verkwikkend fris zuur en een iets vette textuur. Goed clean en fris. Bijzonder glas rijk gefruit Italiaans wit met lange afdronk, een mooie frisheid en een heerlijke ‘bite’. 80% Garganega, 20% Trebbiano. 12,5% alc. Lekker bij pasta met venusschelpen, salade Caprese en gebakken vis.

Tenuta Valleselle Soave

Het wijnhuis Tenuta Valleselle wordt al enkele generaties gerund door de Tinazzi familie. Het familiebedrijf groeide snel uit van een lokaal wijnhuis die de producten op de plaatselijke markt verkocht tot een internationale kelder met aanzien en prachtige wijnen waarvoor men in de rij staat. De wijnen worden in meer dan 30 landen verkocht.

De 12 hectare aan wijngaarden omsluiten het statige huis, gelegen langs de Verona kant van het Gardameer, op slechts enkele kilometers van Bardolino. De zachte winters en matige zomers hebben een zeer positieve invloed op de uiteindelijke kenmerkende fruitige wijnen waarbij de druiven met de hand worden geoogst.

Het grootste geheim van het beroemde wijnhuis Tenuta Valleselle zit hem in het productieproces in de kelder. Er werd dan ook veel geïnvesteerd om een ideale ruimte te creëren om de beste wijnen te kunnen maken. Hun missie is om de meest kwalitatieve wijnen te bieden waarbij traditie, continu onderzoek en innovatie voorop staan. Wijnmaker Guiseppe Gallo en zijn team evalueren elke stap in het productieproces en volgen nauwgezet alles op.