Tenuta Valleselle Soave DOP Veneto Italië, kristalhelder licht goudgeelgroen. Intens en aantrekkelijk van geur met peer, citrus, groene Reine Claude en een vleugje anijs. Rijp, complex en strakdroog van smaak met krokant en geconcentreerd fruit (appel, peer en witte perzik), verkwikkend fris zuur en een iets vette textuur. Goed clean en fris. Bijzonder glas rijk gefruit Italiaans wit met lange afdronk, een mooie fraîcheur en een heerlijke ‘bite’. 80% Garganega, 20% Trebbiano.

Deze heerlijke Italiaanse witte wijn is rijp en complex van smaak met krokant en geconcentreerd fruit, zoals appel, peer en witte perzik. Verkwikkend fris zuur en een iets vette textuur. Een mooi glas rijk gefruit Italiaans wit met lange afdronk, een mooie fraîcheur en een heerlijke bite. Lekker bij pasta met venusschelpen.

Wijnhuis Tenuta Valleselle wordt al enkele generaties gerund door de Tinazzi familie. De 12 hectare wijngaarden omsluiten het statige huis, gelegen langs de Verona kant van het Gardameer, op slechts enkele kilometers van Bardolino. De zachte winters en matige zomers dragen bij aan de positieve kenmerken van de druiven en dus ook de wijnen. Deze specifieke combinate van klimaat en bodem geven de wijnen een kenmerkend fruitig karakter.

Toen Eugenio Tinazzi in de jaren 60 begon met wijnmaken in het achterland van het Gardameer, ontdekten ze al snel dat het grootste deel van het productieproces plaatsvond in de kelder. Van persing en fermentering tot het rijpen in de eiken vaten en uitendelijke botteling. Er werd dan ook veel geïnvesteerd om de ideale ruimte te creëren om topwijnen te kunnen maken.

Tenutta Valleselle groeide snel uit van een lokale wijnmaker die zijn producten op de plaatselijke markten verkocht, tot een internationale kelder met aanzien en prachtige wijnen waarvoor men in de rij staat. Wijnmaker Guiseppe Gallo en zijn team evalueren elke stap in het productieproces en volgen nauwgezet de alles op.
 

Tenuta Valleselle Soave DOP Veneto Italië

 


Druif: Garganega, Trebbiano
Alc: 13%
Type: Witte wijn
Wijnhuis: Tenuta Valleselle
Wijnstreek: Veneto
Land: Italië
Jaar: 2015