San Silvano Merlot Vino Rosso prachtig robijnrode wijn met een neus vol klein rood fruit. Denk aan rode bessen, kersen en frambozen. Heerlijk zacht en rond van smaak met veel sappig fruit en zwoele, mediterrane kruiden. Deze San Silvano, met een plezierige afdronk, toont weer eens aan waarom de Merlotdruif zo populair is. Fantastisch om zo van te genieten met een blokje oude kaas, hemels bij de maaltijd.

San Silvano Merlot Vino Rosso

Merlot komt van het Franse merle, wat merel betekent. Zomaar een weetje over het klassieke druivenras dat garant staat voor soepele en smaakvolle wijnen. Soms in combinatie met druiven als Cabernet Sauvignon of Cabernet Franc, maar ook als solo-artiest is de druif een echte hoogvlieger.

Dat bewijzen de prachtige Merlots uit Saint-Émilion en Pomerol wel. Nadat de druif daar zijn topkwaliteiten in zijn eentje aantoonde, nam hij al snel zo ongeveer de hele wereld over. De druif is nog altijd de koningen op de rechteroever in Bordeaux, maar is tegenwoordig ook ongekend populair in bijvoorbeeld Californië, Zuid-Afrika, Chili, Nieuw-Zeeland en dus ook in Italië.

Als zo’n wijn dan ook nog eens wordt gemaakt door de vakkundige wijnmakers van het Italiaanse wijnhuis Castellani, dan weet u het: dit zit absoluut snor!

Wijnkunstenaars van Castellani

Het wijnhuis Castellani is opgericht aan het einde van de negentiende eeuw. De familie maakte al langer wijnen – voornamelijk voor eigen consumptie – maar het was wijnmaker Alfred Castellani die besloot de huisgemaakte wijnen te bottelen, destijds nog in de typisch met stro bedekte kolven, en te verkopen.

Hij kreeg daarbij hulp van zijn zonen Duilio en Mario en het duurde maar even of de wijnen van Castellani waren tot in de verre omgeving ongekend populair. Anno nu geniet het wijnhuis internationaal aanzien en worden er, nog altijd onder de bezielende leiding van de familie Castellani, de mooiste wijnen van Italië gemaakt. Deze San Silvano Merlot toont dat eens te meer aan.