Château Haut-Cadet Saint-Émilion Grand Cru solide warm rood/zwart. Rond en romig van geur, vol Saint-Émilion luxe als wierook, viooltjes, zwarte kersen, peperkoek en getoast eiken. Goed gespierd, fluweelzacht en lang van smaak. Met volop cassis, zwarte bessen, cacao, kruidig eiken, aardsheid en een hartige, zilt/zoete afdronk. Krachtige, fluweelzachte Saint-Émilion Grand Cru met body en karakter uit klassiek jaar. Rendement 45 hl/ha. 70% van de wijn lagerde in Franse eiken barriques (1/3 nieuw). 70% Merlot en 30% Cabernet Sauvignon. 13,5% alc. Net als bij de mooiste Pomerols bevat de bodem hier een laag ijzerhoudende klei, de zogeheten ‘crasse de fer’. Lekker bij eendenborst, lamshaas en gerijpte harde kazen.

Château Haut-Cadet Saint-Émilion Grand Cru

Château Haut-Cadet ligt in het noord-westen van Saint-Émilio in het dorpje Saint-Étienne-de-Lisse, waar ook Saint-Emilion Grand Cru Classé Château Valandraud (gemiddeld ruim 200 euro per fles) ligt. Het château omvat 18 hectare aan wijngaarden, waarvan 70% is aangeplant met Merlot, 20% Cabernet Franc en 10% Cabernet Sauvignon. De wijnstokken zijn gemiddeld 30 jaar oud en bevinden zich op een terroir van zand en klei. Net als bij de mooiste Pomerols bevat de bodem hier een laag ijzerhoudende klei, de zogeheten ‘crasse de fer’. Ze resulteren in subtiele en elegante wijnen met een echt Saint-Émilion karakter.

De Saint-Émilion Grands Cru van Château Haut-Cadet werd bekroond met gouden medailles op het Concours Mondial du Féminalise 2016 en het Concours des Vins Elle à Table 2016. Daarnaast won de wijn de Prix d’Excellence op Les Vinalies® Nationales en Concours des Oenologues de France 2016.