Podere Sapaio Volpolo Bolgheri DOC een Italiaans feest in het glas. Intens donkerrood met een schitterende paarse gloed. En dan die geuren! Geconcentreerd fruit als rijpe donkere pruimen, chocolade en karamel. Weelderig en luxe. In de mond laat deze hout gerijpte Super Tuscan zijn spierballen zien. Rijp bosfruit wordt hier aangevuld met krachtige aroma’s van mokka, koffie en peper. Een wijn met power en het zwoele karakter van een Italiaanse zomeravond. 

Podere Sapaio Volpolo Bolgheri DOC

Een Super Tuscan word je niet zomaar. Daar komen Franse druiven en Italiaanse zon aan te pas. Het beste van twee werelden dus. Eind vorige eeuw haalde een aantal Italiaanse wijnboeren Franse druivenstruiken naar hun land. 

Bordeaux druiven als Cabernet Sauvignon en Merlot planten in Toscaanse grond? Dat was als vloeken in de kerk. Geen regelgever die daarom toestond dat deze wijnen het kwaliteitscertificaat van de oorspronkelijke Toscaanse wijnen mocht dragen. Maar dat met de Bordeaux druiven in de Italiaanse wijnstreek wel heel bijzondere resultaten werden geboekt, dat moesten zelfs de meest halsstarrige regelgevers toegeven. 

Daarom is er klasse apart in het leven geroepen: de Super Tuscans. Een term die de lading dekt. Want het zijn echte krachtpatsers. Stoer en onverschrokken. Op het eerste oog dan. Want wie de tijd neemt een Super Tuscan beter te leren kennen, ziet ook zijn zachte kant. Italiaans en Frans, krachtig en zwoel. Het beste van twee werelden!

Filosofie van Podere Sapaio

Bolgheri, de wijnstreek in het Italiaanse Toscane, is een uitzonderlijk gebied. Niemand die dat beter kan toelichten dan Massimo Piccin, eigenaar van het wijnhuis Podere Sapaio. “Het is een uniek gebied met een DCO-aanduiding die over ter wereld wordt erkend en gevierd. Een plek waar wijn de zeelucht ademt en de wind gedichten fluistert. 

Cipressen en stranden, heuvels en dennenbossen, verhalen over kunst en grote daden. Dat is het gebied waar de wijnen van Podere Sapaio al sinds 1999 worden geboren. Met respect voor het land en een duurzame aanpak, twee fundamentele principes van onze filosofie. Dit zijn altijd de leidende beginselen geweest bij alle keuzes die wij met onze wijnen hebben gemaakt.”