La Bestia Governo Edizione Limitata intens diep purper/rood met zwart hart. Complex gebald bouquet van zwarte pruimen, zoete bessen, donkere chocolade, romig eiken en tabak. Krachtig en stevig van smaak met diepgang en body. Vol zwarte bessen, chocolade, vleeskersen, specerijen en een vleugje mokka.

Krachtige, complexe stevige krachtpats Governo met body en weelde. Adembenemend mooi! 60% Sangiovese, 40% Merlot. 14% alc. Heerlijk bij wildragout, hazenpeper, wildzwijn, hert en suddervlees in rode wijn met kruidnagel en spek. 

La Bestia Governo Edizione Limitata

In goede jaren maakt La Bestia van zijn beste druiven een speciale top cuvée, genaamd ‘Edizione Limitata’. Een gelimiteerd aantal flessen intens rijke Italiaanse rode wijn die door zijn extra lange rijping op eiken uitgroeide tot de beste Governo van het huis. Met nog méér kracht, body en diepgang dan de ‘gewone’ La Bestia. Speciaal gemaakt voor bij rijke gerechten die het ook uitstekend doen tijdens de feestdagen.

La Bestia

De oogst waar deze black label cuvée van is gemaakt, geldt in Toscane als een uitstekende oogst qua volume én kwaliteit. Het volume is maar liefst 20% hoger dan vorig jaar en de kwaliteit is goed tot zeer goed. Vooral voor de rode wijnen van 2018 is de verwachting hoog. Na zijn vat rijping werd de Toscaanse wijn in september gebotteld, zodat het rijke fruit nog ruim de tijd krijgt om op fles met het romige eiken te versmelten en met kerst in topvorm te zijn.

Nog vóórdat dit afronden op fles goed en wel op gang was gekomen, had Luca Maroni hem al geproefd en bekroond met zijn één na hoogste score: 98 punten (Maroni gaf nog nooit 100 punten en gaat dat naar eigen zeggen ook nooit doen. 99 is dus zijn hoogste score). Qua Luca Maroni punten dus even hoog als de gewone La Bestia, maar met méér kracht, complexiteit, body en alcohol (14%).