PALO61 Rosso No.7 Toscana IGT deze robijnrode PALO61 Rosso is gemaakt van de biologisch geteelde druif Ciliegiolo. Uniek aan de wijn is dat het etiket exact vermeldt welke voedingsstoffen de wijn bevat. En welke niet. Kortom, een eerlijk en heerlijke wijn vol pittige aroma’s en een zwoele kersensmaak.

PALO61 Rosso No.7 Toscana IGT

Diep robijnrode wijn gemaakt van de eeuwenoude en inheemse druif Ciliegiolo, een voorouder van de wereldberoemde Sangiovese druif en die band wordt meteen bij het schenken duidelijk. De wijn trakteert namelijk direct op de rijke geuren van rood fruit, zwarte peper en een vleugje rozijnen. Ook in de mond is de wijn te vergelijken met een goede Sangiovese: vol, evenwichtig, intens met een aangename kruidigheid dankzij houtrijping en een mondvol kersen. Biologisch en vegan. Eerlijk en heerlijk genieten van de eerste slot tot de laatste druppel.

Geestelijk vader van PALO61 is Piergiorgio Castellani, de vijfde generatie wijnmakers van het Italiaanse huis dat bestaat uit de wijnboerderijen Poggio al Casone, Tenuta Santa Lucia en Tenuta di Burchino in Toscane. Hier verbouwt hij de druiven die worden gebruikt voor de wijnen van PALO61. Zoals het oude en inheemse ras Ciliegiolo, een voorouder van de wereldberoemde Sangiovese druif, het al even oude witte Italiaanse ras Trebbiano en de van oorsprong Rhône druif Viognier.

Biologische wijnen

De druiven rijpen er 100 procent biologisch. Want zoals wijnmaker Castellani dat zelf zegt: “Het beste bewijs dat een wijnmaker zonder chemicaliën werkt, is als hij zelf woont en werkt omringd door zijn druivenranken. Ik woon hier al jaren, mijn kinderen zijn hier geboren en getogen en ik heb hier prachtige momenten beleefd met mijn familie, vrienden en medewerkers.”

En er is meer te vertellen over de wijnen van PALO61. Behalve biologisch zijn ze ook vrij van toegevoegde kleur-, geur- en smaakstoffen. Suikers zijn niet toegevoegd, de wijnen zijn ze glutenvrij en sluiten aan bij een vegetarische en veganistische levenswijze. Het valt allemaal af te lezen aan het unieke etiket van PALO61.