Manieri 'Barbino' Nebbiolo helder robijnrood. Fantastische aroma’s van rood fruit (kers, aalbes) en bloemen (vooral rozen) tegen een achtergrond van aardsheid en leer. Zeer verleidelijke smaak met rozen, kiezel, terracotta en droge specerijen in de lange finale. Erg lekker, mild en karaktervol in de typisch krachtige Barolo stijl.

Aanrader voor Barolo, Barbaresco en Bourgogne liefhebbers. Past uitstekend bij vederwild, ossobuco, lasagne en zachte kazen. 14% alc. Gemaakt van 100 % Nebbiolo druiven uit Langhe D.O.C. van deels jonge en deels stokken van 30 jaar oud. 

Manieri 'Barbino' Nebbiolo

Deze Barbino wordt gemaakt door de familie Dezzani, één van de meest onderscheiden producenten in het hart van Piëmonte. Met veel passie, ‘savoir-faire’ en zorg kiest getalenteerd wijnmaker Luigi Dezzani de béste druiven van de béste wijngaarden. Kwaliteit gegarandeerd! Luigi, telg van de derde generatie, zet hiermee de lange Dezzani familietraditie voort waar maar één ding telt: het maken van authentieke kwaliteitswijnen.

Nebbiolo wijn

Piëmonte is vrijwel de enige streek ter wereld waar de druif Nebbiolo staat aangeplant. Het is dé druif om de beroemde wijnen Barolo en Barbaresco te maken. De naam is afgeleid van 'nebbia' wat mist betekent. En juist Piëmonte staat bekend om de laaghangende mist. Nebbiolo zorgt voor kracht, tannines en zuren in een Italiaanse rode wijn met aroma's van rozen, kersen en aardse tonen.

Normaal gesproken is Nebbiolo in zijn jeugd nog niet toegankelijk qua smaak en heeft een aantal jaar flesrijping nodig. Tegenwoordig zien we de trend om Nebbiolo vroeg te drinken juist terugkeren. De wijn rijpt minder lang op hout of juist helemaal niet en is daarom ook al jong toegankelijk. Deze wijnen worden net als deze Manieri 'Barbino' Nebbiolo als Langhe Nebbiolo op de markt gebracht.