Las 75 Vendimias de Emilio Gonzalez Garnacha-Tempranillo intens vitaal purper zwart. Complex van geur met cassis, kersenlikeur, vanille en ceder. Kamerbreed en krachtig van smaak met enorm extract en lengte. Met crème de cassis, weelderig donker kersenfruit, een vleug vanille van nieuw eiken en een prachtige frisheid.

Unieke jubileumwijn met het stroperige fruit van een Garnacha Centenaria, de kruidige vanille-molligheid van een top Rioja en een enorme concentratie à la Yquem. Gemaakt ter ere van de 75e oogst van 86 jarige, nog steeds actieve opper-wijnbouwer Emilio González. Rendement slechts 9 hl/ha. Eén derde van de wijn lagerde 12 maanden in Franse en Amerikaanse eiken vaten (15% nieuw). 50% Garnacha (60-105 jaar oude stokken) en 50% Tempranillo (35 jaar oude stokken). 15% alc. Niet gefilterd voor optimaal behoud van rijkdom. Gebotteld in zware prestigefles met diepe ziel. Heerlijk bij braadstukken, stoofschotels en oude brokkel kazen. 

Het was een speciaal moment voor wijnmaker Emilio Gonzalez, want het was maar liefst zijn 75e oogst. Hij verzorgt al sinds zijn twaalfde, dus sinds 1949, de wijngaard 'La Guën' van 7,2 ha. Dat verklaart waarom de wijngaard nog steeds zulk mooi fruit oplevert. Het perceel ligt op 843 hoogte met zeer oude Garnacha stokken van 60 tot 100 jaar oud. 

Het extreem lage rendement van slechts 9 hl/ha (1176 flessen per hectare) geeft de wijn zijn imposante rijkdom. De druiven werden pas eind oktober geoogst voor optimale rijpheid. De frisheid die nodig is om alle rijkdom in balans te brengen komt hier van hoog gelegen wijngaarden.

Bodegas San Gregorio

30 wijnboeren hebben in 1965 de handen ineen geslagen. Bodegas San Gregorio is sindsdien dan ook een feit. Hun wijngaarden liggen op bodems van klei en kalksteen. Bijzonder gunstig, want hierdoor wordt de regenval goed opgevangen. Er heerst een continentaal Mediterrane klimaat met koude winters en hete zomers. Van de enkele rijk geconcentreerde trossen die de oude Garnacha-stokken nog geven, samen met vol rijpe Tempranillo druiven, maakte Bodega San Gregorio deze unieke jubileumwijn ter ere van hun oudste en trouwste wijnbouwer.