Bodegas Vinedos Contralto Calle Principal Tempranillo, rode Spaanse wijn, vol en sensationeel. Won diverse prijzen, waaronder twee gouden medailles. Grote Gouden International Wine Competition Lyon en gouden medaille op International Wine Challenge 2013. Robijnrode kleur, intense neus met tonen van rood fruit. Ruime en elegante smaak met impressies van kersen, aardbei en vanille.

Bodegas y Vinedos Contralto

Het verhaal achter deze wijnen begon ruim 40 jaar geleden in 1971, in de kleine Bodega Olarra in het Spaanse Rioja. Wars van de commercieel gemaakte “nieuwe wereld” wijnen, maakte men hier wijnen in de oude “Vinos de Pago” traditie, waarbij terroir en klimaat richting geven aan de wijn die er gemaakt wordt. In de loop der jaren heeft de familie diverse andere Bodegas aangekocht en in 2000 werd Bodegas y Vinedos Contralto uit het Spaanse dorp Yepes onderdeel van de familie. Wijnmaker Daniel Martín Cestero is sinds 2002 verantwoordelijk voor de selectie en opvoeding van de druiven die bestemd zijn voor hun topwijn, de Calle Principal.

Castillo de La Mancha

Met ongeveer 191.700 hectare aan wijngaarden is Castilla-La Mancha het grootste wijnproducerende gebied ter wereld. Ongeveer 50% van alle wijnen in Spanje wordt in deze streek geproduceerd. Castilla-La Mancha bestaat uit vijf provincies, te weten Albacete, Ciudad Real, Cuenca, Guadalajara en Toledo.

Bodegas Vinedos Contralto Calle Principal Tempranillo 2012

Druif: Tempranillo, Cabernet Sauvignon
Alc: 12,5%
Type: Rode wijn
Wijnhuis: Bodegas y Vinedos Contralto
Wijnstreek: Rioja
Land: Spanje
Jaar: 2012