Domaine Simonin Vieilles Vignes Pouilly-Fuissé energiek geelgoud. Loepzuivere rijpe Chardonnay geur met diepgang en molligheid. Vol witte perzik, lychee, fijne kruiden en bloesem. En een nerveuze toets rijp citrusfruit, pruim en aardsheid. Romig vette smaak met veel ‘bite’. Mild, zacht, rijk en vol met eiken, finesse, punch en terroir, alles perfect in balans. Klassieke witte Bourgogne à la Meursault. 100% Chardonnay. 13% alc. Lekker bij Hollandse garnalen met citroen, toast en roomboter, koteletten van bacon met peterselie-roomsaus of chaource.

Domaine Simonin Vieilles Vignes Pouilly-Fuissé

Het verhaal van Domaine Simonin begint in 1803 en is sindsdien altijd in de familie gebleven. Momenteel heeft Jacques Simonin samen met zijn vrouw Dominique de leiding over het wijnhuis. Hun wijngaarden liggen in het beschutte dal tussen de wereldberoemde rotsen Vergisson en Solutré. Hier staan enkel Chardonnay wijnstokken aangeplant.

Niet alleen in Pouilly-Fuissé maakt Domaine Simonin heerlijke wijnen, maar ook in Mâcon (Vergisson en Bussières) en Saint-Véran. De bodems bevatten hier veel kalk en is rijk aan fossielen. Hier danken de witte wijnen hun typerende mineralen aan. De druiven worden altijd met de hand geoogst.

Pouilly-Fuissé

Deze witte Bourgogne wijn wordt voor 100% van de Chardonnay druif gemaakt. Echter is de stijl van de wijn anders dan in de rest van de Bourgogne. Het terroir van klei en kalksteen zorgt voor de typerende Bourgondische aardse rokerigheid en de rijke smaak. Maar doordat de zuren hier wat milder zijn met meer florale tonen, zijn deze witte wijnen minder strak en wat vriendelijker van smaak dan Chablis.