Château Les Rambauds 'Cuvee Creme de FŻts' diep donker purperrood/zwart met hoge intensiteit. Nu al innemend verleidelijk van geur vol zacht rood fruit, subtiele specerijen, ceder en vanille. Mond vullend breed en fluweelzacht met de vettige Merlot weelde van Saint-Emilion, de sappige Cabernet besjes van Margaux en de satijnzachte plak tannines van Pauillac. Uitstekende, room zachte Bordeaux uit rijk geconcentreerd jaar. Deze top cuvée Crème de Futs is een selectie van de beste vaten van het château. 45% Merlot, 25% Malbec, 20% Cabernet Sauvignon en 10% Cabernet Franc. 13% alc. Heerlijk bij entrecôte, biefstuk, lamsrack en zachte kazen. Nu al verrassend lekker.

Château Les Rambauds 'Cuvee Creme de FŻts'

Château Les Rambauds is sinds 1912 in handen van de familie Cazade en werd in 1968 omgedoopt van boerderij tot wijn château met wijngaarden op de kleihellingen van de Garonne bedding. Het wijnvak is met veel liefde van generatie op generatie doorgegeven. Momenteel zijn het Bernard Cazade en zijn broer die het bedrijf met veel succes runnen. Mede door de respectabele leeftijd van de stokken en de kwaliteitsambities van de wijnmakers is Les Rambauds inmiddels uitgegroeid tot één van de medaille kanonnen van de regio.

Het château ligt 40 kilometer van Saint-Emilion in Bordeaux af. Deze locatie, het klimaat en de mineralige bodem zorgen voor rode wijnen met een volle body en aardse tonen. Bij het château staan er drie speerpunten voorop: beperkte opbrengsten, respect voor de natuur en de voortzetting van hun familie-eigendom. De zorgvuldig geselecteerde druiven Merlot, Cabernet Sauvignon en Malbec vormen de basis voor al hun wijnen die overigens allemaal in eigen kelder worden gebotteld.