Château Larcis Jaumat Saint-Émilion Grand Cru, nobel Saint-Émilion bouquet van zoete kersen met vanille, peperkoek en een vleugje wierook. Breed en gelaagd van smaak in nobele stijl vol rode kersen, cassis en framboos met vanille, ceder en cacao.

Met een verleidelijke structuur, mooie balans en uitstekende lengte. Edele Saint-Émilion Grand Cru op Cru Classé niveau. 50% van de wijn rijpte op Franse eiken barriques. 90% Merlot en 10% Cabernet Sauvignon van 35 jaar oude stokken. 13,5% alc. Lekker bij eendenborst, kalfsentrecote met cantharellen en belegen kaas soorten.

Château Larcis Jaumat Saint-Émilion Grand Cru

Deze Saint-Émilion Grand Cru komt uit de kelder van Saint-Émilion Grand Cru Château Les Religieuses, buurman van de bekende Grand Cru Classé Château Fombrauge uit de stal van Bernard Magrez (van o.a. Pape Clément en La Tour Carnet).

Château Larcis Jaumat is sinds 1995 in handen van de familie Dumas die sindsdien fors investeerde in kelder en wijngaard. Het omvat 7 hectare in St-Christophe-des-Bardes met Merlot en Cabernet Sauvignon van gemiddeld 30 jaar oude stokken op bodems rijk aan klei en kalksteen.

Met als resultaat een rijke, nobele Saint Émilion Grand Cru, waarmee de rode Bordeaux wijn zich op Grand Cru Classé-niveau bevindt.

Saint-Émilion Grand Cru

Sinds 1954 herziet het INAO (Nationaal Instituut voor Herkomstbenamingen) elke 10 jaar de classificaties binnen de Saint-Émilion regio. Saint-Émilion Grand Cru gaat namelijk qua kwaliteit nog een stapje verder dan 'gewone' Saint-Émilion.

Zo zijn er strenge regels wat betreft de opbrengst per hectare, een bepaald most gewicht, een minimaal alcoholpercentage en een minimaal aantal maanden vat rijping.