Château des Arnauds 'Cuvee Basto' Lalande de Pomerol fraai ontwikkeld gloedvol warm donkerrood. Heerlijk breed uitwaaierend bouquet met romig Merlotfruit en Saint-Émilion-achtige vuursteen kruiderij. Lekker soepel, zacht en sappig van smaak met dat charmerende mokkaatje van rijpe Merlot op getoast eiken. Fluweelzachte, lichtkruidige klasse Merlot met romig Pomerol-karakter. 85% Merlot en 15% Cabernet Franc. 13% alc. Nu al heerlijk op dronk.

Château des Arnauds 'Cuvee Basto' Lalande de Pomerol

Het Château is opgericht in 1914 door Jacques Arnaud. En werd in 1958 overgenomen door de familie Gaudineau, waarvan zoon Sébastien samen met zijn oom Bernard nu de scepter zwaait. Château des Arnauds bezit 14,5 ha wijngaard, beplant met 85% Merlot en 15% Cabernet Franc. Op een bodem van stenige zandgrond met klei en kalk.

De wijnen worden traditioneel, met veel respect voor de natuur gemaakt. “Het is dit unieke ‘terroir’ dat zorgt voor het bijzondere karakter van onze wijn. Wij zijn slechts uitvoerders” aldus de bescheiden Sébastien, die er nog steeds trots op is dat zijn vader deze Cuvée naar hem heeft vernoemd.

Lalande de Pomerol

Lalande de Pomerol is een gemeente in Bordeaux. Hier worden gulle, verleidelijke rode wijnen gemaakt, die tot de belangrijke wijnen van Bordeaux worden gerekend. Het zijn heerlijke wijnen bij een gerecht. Het klimaat is mild met redelijk veel zon. De bodem is complex en kalkrijk met zanderige klei en kiezels.

De wijngaarden van Lalande de Pomerol liggen aan de oever van de rivier. Samen zijn dit ideale omstandigheden voor de wijnbouw. In Lalande de pomerol wordt de Merlot druif het meest aangeplant. Andere toegestane druiven zijn Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Malbec, Petit Verdot.

Impressie

2014 Château des Arnauds, Cuvée Basto Lalande de Pomerol Bordeaux, Frankrijk. Fraai ontwikkeld gloedvol warm donkerrood. Heerlijk breed uitwaaierend bouquet met romig Merlotfruit en St-Emilion-achtige vuursteen kruiderij. Lekker soepel, zacht en sappig van smaak met dat charmerende mokkaatje van rijpe Merlot op getoast eiken. Fluweelzachte, lichtkruidige klasse Merlot met romig Pomerol-karakter. 85% Merlot en 15% Cabernet Franc. 13% alc. Nu al heerlijk op dronk. Oplegbaar tot 2026.

Cuvée Basto

Cuvée Basto is een speciale cuvée van de beste druiven van het Château, afkomstig van één specifieke wijngaard. De cuvée is door vader Philippe vernoemd naar zoon Sébastien, de huidige eigenaar, die hij als kind ‘Basto’ noemde. Met een 8 maanden langere rijping op eiken heeft Cuvée Basto ook een speciale opvoeding gekregen. Die ervoor heeft gezorgd dat de wijn extra complex is geworden en nu al een heerlijk romige toegankelijkheid heeft.