Château Les Trois Manoirs Cru Bourgeois Médoc vitaal warm rood/zwart met purperen rand. Uitbundige, verleidelijke neus vol cassis, kersen, rokerige eik, mokka, vanille en choco. In de sappige smaak zoete eik en een klassiek lauriertje, mokka en vanille naast primair fruit als cassis, donkere kersen en zwarte bessen.

Stevige, voorname Cru Bourgeois met dubbel goud en direct drinkplezier. 55% Cabernet Sauvignon, 35% Merlot, 5% Malbec, 3% Petit Verdot, 2% Cabernet Franc. 13% alc. 12 maanden gerijpt op eiken vaten, 30-50 jaar oude stokken. Heerlijk bij een lekkere entrecôte Bordelaise, lamskoteletjes, eendenborst en gerijpte harde kazen.

Château Les Trois Manoirs Cru Bourgeois Médoc

Médoc is zonder enige twijfel een van de meest befaamde wijngebieden ter wereld. Namen als Pauillac, Margaux, Saint-Estèphe, Saint-Julien, Médoc en Haut-Médoc doen wijnliefhebbers watertanden. Op basis van hoofdzakelijk Cabernet Sauvignon en Merlot wordt er krachtige Franse wijn geproduceerd met een uitstekend bewaarpotentieel. Maar deze wijnen zijn duur.

Cru Bourgeois

Het is daarom aan te bevelen op zoek te gaan naar (kleine) familiebedrijven die delicieuze wijn maken voor een vriendelijkere prijs. Hier past Château Les Trois Manoirs perfect in. Dit Cru Bourgeois Château ligt in het hart van de Médoc en is eigendom van de familie Cruchon, die ook Château Chantemerle in bezit heeft.

Voor Les Trois Manoirs selecteerde de familie de beste percelen met wijnranken van 30-50 jaar. Bij de opvoeding van de Franse rode wijn wordt gedurende 12 maanden een lichte eiklagering toegepast die zachtheid en rondeur toevoegt, samen met subtiele kruiden en vanille.

De kwaliteit van deze wijn spreekt uit het glas. En uit de vele waarderingen in de pers. Goud in Brussel, Grand Prix d’Excellence Vinalies, zilver in Lyon, … Plaats te kort om al die medailles ordentelijk op het etiket te krijgen. Daarom werden enkel de 2 belangrijkste weerhouden: Brussel en Vinalies.