Château Bramefant Bergerac een wijn met een prachtige dieprode kleur, die bijna tegen het paarse aan zit. Overweldigend in de geur van frambozen, zwarte bessen en specerijen. De druiven Merlot en Cabernet Sauvignon geven samen een volle en krachtige smaak, vol rood en zwart fruit, met daarnaast indrukken van zoethout, chocolade en een lichte kruidigheid.

Goed gebalanceerde wijn met ronde tannines. De afdronk is lang, krachtig met een vleugje kruidigheid.

In Bergerac weten ze pas wat echt lekker is. Naast lekkernijen, als truffels en ganzenlever, komen hier ook prachtige wijnen vandaan. Een goed voorbeeld hiervan is deze Château Bramefant. Afkomstig van een eeuwenoud château en uit handen van familie Sadoux, een familie waarbij het wijn maken in het bloed zit. Deze prachtige rode wijn showt het pure Bergerac terroir in geur en smaak. Met al twee gouden medailles op zak en een prestigieuze 1* ster beoordeling van Le Guide Hachette.

Château Bramefant bestaat al sinds de 17e eeuw. Het château timmerde al jaren aan de weg, maar was eigenlijk al die tijd al niet meer in optimale staat. Daar kwam verandering in toen Pierre-Jean Sadoux in 1987 het kasteel kocht van oenoloog Mr. Mondier. Zij besloten na de verkoop samen te gaan werken. Er werd een enorme restauratie voortgezet en dat zorgde voor een flinke kwaliteitsverbetering. Vooral in de wijngaarden was dit goed te zien, het beheer van de wijngaarden werd anders aangepakt en men werkt nu met veel zorg en respect voor het milieu. Dat zorgt voor pure wijnen met de uitdrukking van het terroir.

De familie Sadoux houdt van pure Bergerac-wijnen, met zijn mooie traditie en maken al jarenlang schiitterende wijnen onder de naam Château Court-les Mûts. Niet voor niets zijn Pierre-Jean en zijn zoon dan ook terecht uitgeroepen tot wijnmakers van het jaar 2007 in Bergerac. Vanaf dat moment zijn de medailles en waarderingen jaarlijks niet meer aan te slepen.

Bergerac

Deze wijn komt uit de streek Bergerac. Dé streek van het "goede leven", vanwege een aantal heerlijke lekkernijen die er vandaan komen. Naast de prachtige wijnen komen er namelijk de goddelijkste truffels vandaan en heeft men zich hier gespecialiseerd in ganzenlever. Hoewel Bergerac vastgeplakt is aan Bordeaux en het landschap vloeiend overloopt, is het absoluut geen Bordeaux district.

Het stadje Bergerac wordt werkelijk omringd door de schitterende wijngaarden en hebben een ideale ligging. Ze liggen namelijk op de hellingen aan de linker en rechteroever van rivier de Dordogne, waar de wijnstokken hun wortels diep hebben gegraven in grondsoorten die enorm variërend zijn. Van zanderig grind tot kwartshoudende klei en kalkhoudende klei, door deze verschillende samenstelling is er een enorm verscheidenheid aan druivenrassen mogelijk.

In en rond Bergerac worden rode, witte en rosé wijnen gemaakt. Merlot is hier de belangrijkste druif voor de rode wijnen en daarnaast worden er ook wijnen gemaakt van Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Malbec. Voor de witte wijnen worden druivenrassen gebruikt als Sauvignon Blanc, Sémillon, Muscadelle en Ugni Blanc.

Een specialiteit in Bergerac is de zoete witte wijn die valt onder Appellation Contrôlée Monbazillac, een rijke en volle witte edel zoete wijn.