La Coupole Garrigue Grenache-Syrah, Diep donker bessenrood met ondoorzichtige kern. Zwoelkruidig van geur met wilde bramen, blauwe bessen, tijm, rozemarijn en een hint versgemalen zwarte peper. Mondvullend, stevig en soepel van smaak. Met romig zoetkruidig bosfruit, donkere kersen en die geurige toets Provençaalse kruiden (garrigue). Stevige La Coupole met het accent op rijp romig fruit.

La Coupole Grenache-Syrah met het accent op rijp romig bosfruit, donkere kersen en die geurige toets Provençaalse kruiden. Deze wijn smaakt heerlijk bij geroosterd vlees, wild en kruidige ovenschotels. De perfecte wijn om te serveren bij een diner met vrienden of familie.

In 2014 moesten de druiven lang aan de stokken blijven hangen om volledig rijp te worden. Zo werden de Grenache en met name de Syrah druiven relatief laat geoogst, waardoor de zwartpaarse trossen in topconditie binnen kwamen. En dat is te proeven: deze 2014 La Coupole Garrigue onderscheidt zich vooral door zijn rijpe, romige fruit.

La Coupole
La Coupole staat al vele jaren garant voor een heerlijk glas kruidig-fruit. De typerende smaak is afkomstig van de grenache en syrah druiven. Ieder oogstjaar wordt de kwaliteit van de druiven bekeken, en aan de hand daarvan wordt bepaald of er meer grenache, of meer syrah in de wijn gaat. Naast de klassieke cuvée wordt er ook ieder jaar een prachtige 'prestige-cuvée' van deze wijn gemaakt, die nog voller en rijker is.

Grenache-druif
Bij het lezen van de naam lijkt deze druif uit Frankrijk afkomstig te zijn. Dit is echter niet zo, deze druif vindt zijn oorsprong in Spanje, waar hij Garnacha wordt genoemd. Veel mensen denken bij de Grenache-druif aan rosé. Dat is niet verrassend want dankzij de dunne schil met weinig kleur worden er veel rosé wijnen van deze druif gemaakt. Wereldwijd is het echter één van de meest aangeplante druiven voor het maken van rode wijn. Grenache groeit zeer goed in warme, droge wijnstreken en is dan ook veel te vinden in Zuid-Frankrijk (bijvoorbeeld het Rhône-gebied), Spanje (Rioja), Zuid-Amerika en Australië.
 

La Coupole Garrigue Grenache-Syrah IGP Pays d'oc Frankrijk

 


Druif: Grenache, Syrah
Alc: 13,5%
Type: Rode wijn
Wijnhuis: La Coupole
Wijnstreek: Pays d’Oc
Land: Frankrijk
Jaar: 2014