Blackhawk Merlot Central Valley Verenigde Staten, verleidelijk lang en sappig van smaak. Perfect in balans. Lekker zacht en rond van smaak met de bekende zalvende Merlot luxe van fluweelzacht rood bosfruit op een bedje van toffee en vanille.

Deze heerlijke Californische rode wijn van Blackhawk is verleidelijk lang en sappig van smaak en ook nog eens perfect in balans. Lekker zacht en rond met de bekende zalvende Merlot luxe van fluweelzacht rood bosfruit op een bedje van toffee en vanille. De wijn won onlangs een zilveren medaille op Concours de Lyon. Hij smaakt heerlijk bij Beef Wellington, tournedos rossini en wilde eend met bosbessensaus.

Central Valley is de grootste van de zes wijnregio's in Californië. Door het mediterrane klimaat in de vallei hebben de Merlot druiven zeer goed de kans gehad om optimaal te rijpen. Dit komt door de warme zomers afgewisseld worden met milde winters. Na rijping van de druif heeft deze wijn nog drie maanden gerijpt op eiken. Die combinatie zorgt ervoor dat deze nieuwe wereldwijn zo zacht als roomboter is en heerlijk op uw tong wegsmelt.

De Blackhawk Merlot hoeft niet gedecanteerd te worden. Deze wijn is lekker bij de maaltijd, maar kan ’s avonds ook worden gedronken met een lekker blokje kaas erbij. Het is hoe dan ook genieten met deze heerlijke nieuwe wereldwijn.
 

Blackhawk Merlot Central Valley Verenigde Staten

 


Druif: Merlot
Alc: 13,5%
Wijnhuis: Blackhawk
Type: Rode wijn
Wijnstreek: Central Valley, Californië
Land: Amerika
Jaar: 2014