Onze nieuwsgierigheid was gelijk gewekt. Een wijn gemaakt van 100% Sauvignon Gris kom je niet vaak tegen. Château Tour du Fousset ligt in het plaatsje Castelviel in de Entre-Deux-Mers, Bordeaux. De Entre-Deux-Mers heeft vele beekjes en rivieren en dus groene dalen. Het is een streek met heel veel oude dorpjes en waar je cultuur-historisch ook behoorlijk veel kunt bezichtigen.

Entre-Deux-Mers


Entre-Deux-Mers betekent, “Tussen de Twee Zeeën. Dit door de ligging tussen de Garonne ( aan de west/zuidwestzijde) en de Dordogne (aan de noord/noordoostzijde. Er zijn hier verschillende soorten bodems. Zoals alluviale (bodems op rivierslib), zogenaamde palus gronden langs de oevers van de rivieren. Kiezelterrassen op hellingen en bodems met een hoog percentage aan leem.

Sauvignon Gris


Sauvignon Gris is niet op veel plekken aangeplant en is een zeer oud en uniek druiven ras. Je vind het druiven ras in Bordeaux, Bourgogne en in kleine mate in Chili en Uruguay. Sauvignon Gris wordt ook wel Sauvingnon Rosé genoemd, dit door de roze vlekjes op de schil. De druif produceert meer suiker dan de Sauvignon Blanc.

Château Tour du Foussat Bordeaux Sauvignon Gris `13


Wij vonden de wijn heerlijk en gaan hem zeker vaker drinken. Vooral als zomer wijn in de tuin erg lekker. Je kunt de wijn prima combineren met zeevruchten of een frisse salade. Een heldere kleur met een heel lichtgroene zweem. In de geur witte bloemen, grapefruit en gras. De smaak is lekker fris en je proeft limoen en mango. Smaak is natuurlijk erg persoonlijk maar wat ons betreft een aanrader.