Blackhawk Zinfandel vol, krachtig en rijk met nuances van karamel. Deze Blackhawk Zinfandel is Rijk, warm, gloedvol purperrood. Zwoel kruidig van geur met massa's romige bosvruchten als framboos, aardbei, en braam. Ondersteund door een heerlijke vleug kaneel, toffee en vanille. Verleidelijke smaak van romige aardbei, zoete zwarte bessen en frambozen. Vol, krachtig en rijk met malse nuances van karamel, vanille, kaneel en melkchocolade.

Satijnzachte, royaal gekruide Zinfandel in diezelfde verleidelijke mokka-karamel stijl als de Blackhawk Merlot, maar dan nóg romiger en zachter. 100% Zinfandel. 14% alc. Lekker bij gekruide schotels, steak met pepersaus, curry's, goulash.

Deze Blackhawk Zinfandel is afkomstig uit Central Valley in de Verenigde Staten. Deze streek kenmerkt zich doordat het één van de meest productieve landbouwgebieden ter wereld is, 90% van alle wijn uit de Verenigde Staten komt uit dit gebied.

Voor de VS is dit gebied zelfs de belangrijkste bron voor producten als tomaten, asperges, amandelen en niet te vergeten de druiven, waar deze heerlijke en smaakrijke wijn van gemaakt is!

Blackhawk Zinfandel 

Zinfandel is genetisch gelijk aan de Zuid-Italiaanse Primitivo en de Kroatische Crljenak Ka¨telanski en is één van dé specialiteiten van Californië. Na Merlot is Zinfandel het meest aangeplante druivenras van Californië, wat zijn populariteit illustreert. Zinfandel kenmerkt zich door zijn kruidige elementen, zoals zwarte peper, en vaak ook door chocola.

De wijn is prima om jong te drinken, omdat hij dan de fruitige smaak goed vasthoudt. Oudere Zinfandel gaat qua smaak meer naar jam en kan heel goed ouderen.