Blackhawk Shiraz krachtig glas romige Shiraz power. Deze Blackhawk Shiraz is intens donker massief purperrood van kleur. Uitbundig zwoel gefruit bouquet van zoete Shiraz bessen en zwarte kersen op dat voor Blackhawk zo typerende bedje van mollige mokka en toffee. Net zo krachtig in zijn Shiraz fruit als een Crozes Hermitage, maar dan ronder. Lekker mals, romig en stevig van smaak vol donkere vruchten, chocola en geurige specerijen.

Krachtig glas romige Shiraz power in de vertrouwde mokka-toffee stijl van Blackhawk. 100% Shiraz. 3 maanden gerijpt op Amerikaans eiken. 14,5% alc. Heerlijk bij stoofpotjes van rundvlees in rode wijn met laurier, spekjes en kruidnagel. Of bij spicy taco’s met gehakt, bonen en avocado. 

Blackhawk, de koning van de romige fruitkanjers vol mollige toffee, pakt uit met een nieuwe 100% Shiraz, waar je u tegen zegt! Een mond vullende rijke Shiraz, een dijk van een wijn. De kenmerkende mokka stijl van Blackhawk is afkomstig van het medium getoaste Amerikaanse eiken in combinatie met optimaal rijpe druiven. 

Blackhawk Californië

Californië is het kloppende hart van de Amerikaanse wijnbouw. Maar liefst 90% van de in het land geproduceerde wijn komt uit deze ‘sunny state’. Het gebied waar zich wijngaarden bevinden, strekt zich verticaal zo’n 1.000 kilometer uit. Californië kent daardoor diverse klimaten waardoor veel druivenrassen er goed groeien.

Blackhawk Shiraz

De Shiraz druif, ook wel bekend onder zijn Franse benaming Syrah, werd tijdens de kruistochten in de middeleeuwen vanuit het midden-oosten naar Europa gebracht en van daaruit via de koloniale routes de rest van de wereld. Shiraz is een sterk druivenras dat immuun is voor de meeste plantenziektes.

Deze druivensoort doet het goed in een warm en droog klimaat. De wijnen van de Shiraz druif zijn donkerrood tot paars van kleur. Het wijnen die goed kunnen rijpen met een stevige smaak met veel body.