Domaine La Chapelle Provence AC Rosé, een grote fruitige rose uit de Côtes de Provence. Een heldere roze kleur en een weelderige rijke geur van aardbeien. De smaak is zacht, soepel en intens met geuren van aardbei, framboos en licht zoete noot. De wijn heeft een lange, elegante afdronk van rijp rood fruit.

Serveer deze verfrissende rose bij 10-12 ° C met salade, vis serveren. Ook zeer geschikt als aperitief.

Domaine la Chapelle


Deze 8 hectare grote prachtige wijngaard heeft haar naam te danken aan een voormalig klooster van de Jezuïtische orde uit Avignan uit de 17e eeuw. Destijds legden de monniken deze wijngaard aan om druiven te cultiveren. Zij kookten deze in vaten om rode en witte wijnen te produceren. Er volgde een lange reeks van wijnmakers tot 1954, de wijngaard werd gekocht door de familie Boussier die vandaag de dag de traditie van het wijn maken met veel passie en gedrevenheid voortzet. Zij combineren moderne en traditionele technieken en produceren daarmee uitstekende wijnen.

De druivensoorten Grenache, Syrah, Cinsaut en Mourvedre die hier worden verbouwd zijn doorgaans meer dan 40 jaar oud en door de specifieke manier van snoeien is de productie beperkt maar de kwaliteit des te groter.

 

Côtes du Provence


De wijngaard is gelegen in het dorp Châteauneuf de Gadagne in de Provence, op de rechteroever van de rivier de Rhône. De bodem bestaat uit rivierkeien. Deze slaan overdag warmte op en geven die s'avonds weer af wat een zeer positieve werking heeft op de bloei en de rijping van de druiven. Door de geografische ligging en de noordenwind (Mistral) wordt de wijngaard goed beschermt tegen ziektes en schimmels. Hierdoor is het gebruik van bestrijdingsmiddelen niet nodig.

 

 

Jaar 2013


Men is uiterst tevreden over de oogst van 2013. De oogst is later gestart ten opzichte van voorgaande jaren, maar de weersomstandigheden waren perfect. Droog en warm wat de ontwikkeling van de druiven goed heeft gedaan.De kwaliteitsverwachting is erg goed, de wijnen hebben zeer mooie aroma's.

 

 

Domaine La Chapelle Provence AC Rosé 2013


Druif: Grenache, Syrah, Cinsaut, Carignan
Alc: 12,5%
Type: Rosé
Wijnhuis: Domaine la Chapelle
Wijnstreek: Provence
Land: Frankrijk
Jaar: 2013